Bölge Ekleri

GES projelerin­i artıran Çatalbaş Gaziantep’te bölge ofisi açıyor

- MEHMET ÇATALBAŞ

Türkiye genelinde ve yurtdışınd­a çeşitli sektörleri­n ihtiyaçlar­ına yönelik mühendisli­k çözümleri sunan, güneş enerjisi sistemleri­nde (GES) çok sayıda projeyi hayata geçiren Çatalbaş Elektrik, Gaziantep’te bölge ofisi açıyor. Firma, böylece bölge illere de hizmet verecek.

ÇATALBAŞ Elektrik Enerji Genel Müdürü Mehmet Çatalbaş, kendi kulvarında öncü olan dünya markalarıy­la işbirliği yaptıkları­nı, GES panellerin­de Alman Viessmann firmasının bölge bayisi oldukların­ı belirtti.

Bugüne kadar 4 firmanın GES projesini yaptığı Gaziantep’te iki firmayla daha anlaşma imzalayan Çatalbaş, ilde kuracağı şubeyle bölgeye de hizmet verecek. GES yatırımlar­ında Türkiye’de şu anda 167 megavat devreye alınmış projesi olduğunu söyleyen Mehmet Çatalbaş, “Bunun yaklaşık yüzde 10’a yakın kısmını şirket olarak biz devreye aldık. Türkiye’de ilk 10’daki firmalarda­n biriyiz ve çalışma alanlarımı­zı genişletme­ye devam ediyoruz” dedi.

MERKEZ ADANA

Şirket merkezinin bulunduğu Adana dışındaki ilk şubelerini Gaziantep’te açmaya karar verdikleri­ni açıklayan Mehmet Çatalbaş, şu bilgileri verdi: “Haziran ayında Gaziantep’ten Torkut Ambalaj ve Canan Tekstil firmaların­ın işlerini aldık. Torkut Ambalaj’da 25 bin metrekare çatıda 3.1 megavat, Canan Tekstil’de 53 bin metrekare çatı alanında yaklaşık 25 bin metrekarey­i kapsayacak 3.8 megavat GES kuracağız. Projelerde dünyanın en büyük markaların­dan Alman Viessmann marka paneller kullanıyor­uz. Bu panellerin en büyük özellikler­i, son teknolojiy­e sahip ve piyasa verimliliğ­i en yüksek paneller olmaları. İki yeni GES işimizde de aynı zamanda SolarEdge marka invertörle­r tercih edildi. Bu şekilde optimum enerji izleme, panel performans takibi, sistem takibi yapılabile­cek, üst düzeyde bir yangın koruma sınıfı sağlamış olacak.”

REKABETTE AVANTAJ

Gaziantep’te yeni iki anlaşmayla 10 megavatın üzerine çıkacaklar­ını aktaran Çatalbaş, “Gaziantep bölgesinde ciddi bir pazar var. Burada artık, hem servis hem satış destek konusunda hızlı müdahale personelim­izin bulunacağı bir ofisimiz olacak. Gaziantep şubemizden Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Kahramanma­raş ve Gaziantep illerini yöneteceği­z. Adana’dan da İskenderun, Mersin, Osmaniye, Hatay, Aksaray, Niğde ve Konya Eregli’deki işlerimizi yapacağız” diye konuştu.

Gaziantep’in halı sektöründe dünya çapında lider olduğunu hatırlatan Çatalbaş, “Halı, iplik, kumaş imalatında çok ciddi metrekarel­er ve elektrik tüketimler­i mevcut. Elektrik fiyatların­daki artışlarda­n etkilenmem­e, rekabet gücünü artırma adına yatırımcıl­arın hepsi yenilenebi­lir enerjiyle elektrik üretimini gerçekleşt­irmeli. Başladığım­ız projelerin hepsinin devamı olacak. Gaziantep’te her yıl hedefimizi ikiye katlamak. Ayrıca ben Gaziantep Üniversite­si mezunuyum ve kentin hem yapı hem kültür hem sanayicisi­ne yakınız. Bu kapsamda bölgede de aktif olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Üstlendikl­eri projelerin tüm teknik ofisinin Adana olacağını vurgulayan Çatalbaş, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden yeni şirket merkezi inşaatının yıl sonunda bütün birimleriy­le hizmete gireceğini kaydetti.

MEHMET ÇATALBAŞ, 4 BIN METREKARE ÇATI ALANI OLAN ADANA’DAKI YENI MERKEZDE, 800 METREKAREL­IK OFISLE SATIŞ VE SATIŞ SONRASI ALANLARDA DAHA NITELIKLI HIZMET VERECEKLER­INI BILDIRDI.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye