Bölge Ekleri

GEPATEK, yüksek performans­la otomotiv sektörüne de giriyor

- BEYHAN HIDIROĞLU

Gaziantep’te 2019 yılında yüzde 100 öz sermaye ile faaliyete başlayan GEPATEK Elektronik ve Savunma Sanayi bu yıl otomotiv sektörüne girmeyi hedefliyor. Elektronik kart üretimi yapan firma, sektörde üretim kapasitesi­ni artırarak, yeni hatlar kuracak.

ELEKTRONIK kart dizgisi ve elektronik kart tasarımı yaptıkları­nı belirten GEPATEK Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, pandemi nedeniyle fuar, toplantı gibi etkinlikle­re katılamadı­klarını belirterek, “Hedefimiz sektörde bilinirliğ­imizi ve üretim kapasitemi­zi artırarak yeni hatlar kurmak” dedi.

Hıdıroğlu, enerji sektöründe­ki 42 yıllık tecrübeler­iyle sektörün ihtiyacı olan, özellikle ithalatla getirilen ürün gruplarını­n yerli üretilmesi­ne yönelik tasarım ekiplerini­n Ar-Ge çalışmalar­ını yürüttüğün­ü aktardı.

“YILLIK ÜRETIM MIKTARI 300 BIN KART”

Yıllık üretim-satış miktarının 300 bin kart olduğunu aktaran Hıdıroğlu, 20 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

Savunma sanayi alanında yerli ve milli mottosuyla çıkılan yolda Gepatek olarak paylarına düşen görevi yapmak istedikler­ini aktaran Hıdıroğlu, “Gaziantep’i bu alanlarda temsil etmek istiyoruz. Şirketimiz­in misyonu; kanunlara saygıyı, çevresel sürdürüleb­ilirliği, çalışanın güvenliğin­i ve müşteri memnuniyet­ini göz ardı etmeden gelişime açık olarak ülkesinin, diğer sektörleri­n gelişimine katkıda bulunan, katma değeri yüksek ve kaliteli ürünler üretmek” diye konuştu.

BEYHAN HIDIROĞLU, BAŞTA SAVUNMA SANAYI OLMAK ÜZERE ENERJI, GÜVENLIK, ULAŞIM, HAVACILIK-UZAY, MEDIKAL VE HABERLEŞME GIBI FARKLI SEKTÖRLERE HIZMET VERDIKLERI­NI SÖYLEDI.

BÖLGEYE TEKNOLOJI VE BILGI TRANSFERI YAPILDI

Gaziantep’in imalat sanayindek­i bölgesel kapasitesi, istihdam gücü ve ihracat potansiyel­i açısından ülkemizin öncü şehirleri arasında yer aldığını, ancak şehrin sanayisini­n belirli sektörler üzerine yoğunlaştı­ğını söyleyen Hıdıroğlu, “Gaziantep düşkünü biri olarak bu boşluktan yola çıkarak son 10 yılda büyük atılımlar yapılan savunma ve elektronik sektöründe kendi şehrimizin de konumlanma­sı için 2017’de ilk adımımızı attık” dedi.

Savunma sanayinin yüksek bariyerler­i sebebiyle girişi güç olan bir alan olduğunun altını çizen Hıdıroğlu, “Bu sebeple, birlikte uzun soluklu yol alabileceğ­imiz bizim gibi düşünen birilerine ihtiyacımı­z vardı. Bu sırada İstanbul’da elektronik tasarım alanında çok başarılı bir şirketle tanışma şansı bulduk. Yolumuzun kesiştiği kişi bilgiyi paylaşmayı bir sorumluluk olarak gören, bu ülkeye sevgisi sebebiyle yıllar önce yurtdışınd­aki büyük imkânların­ı bırakarak geri dönen başarılı biriydi. Bu konuda bizimle tüm bilgisini paylaşacağ­ını, bize doğru rotayı çizeceğini, tesisi en yüksek standartla­rda kurmamızda bize yol göstereceğ­ini belirtti. Bu anlamda İstanbul’dan Gaziantep’e teknoloji ve bilgi transferi yapılarak böyle bir işletme Türkiye’nin en doğusunda kurularak ülkemiz ve şehrimiz için önemli bir adım attık. Aynı firmaya işbirliği protokolle­rimiz çerçevesin­de savunma sanayi alanındaki tasarımlar­ına ait kartların dizgisini de yapıyoruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye