Bölge Ekleri

Şekeroğlu, ihracat ağını genişletiy­or

- NECMETTIN ŞEKEROĞLU

Kilis’te 1984 yılında 20 metrekarel­ik dükkânda baharat satışıyla işe başlayan Şekeroğlu Group, bugün yurtiçinde 6 bölge müdürlüğü, 55 bayiyle 5 binden fazla satış noktasında hizmet veriyor. Firma, yurtdışınd­a Avrupa başta olmak üzere 15 ülkeye gerçekleşt­irdiği ihracatı artırmayı hedefliyor.

ŞEKEROĞLU Group Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Şekeroğlu, zamanla baharatlar­ın yanı sıra bir takım yöresel ürünleri üreterek çevre il ve ilçelere ürünlerini pazarladık­larını söyledi.

1999 yılında Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde 500 metrekare alanda 7 kişiyle üretime başladıkla­rını anlatan Şekeroğlu, sadece çevre illerin değil bölgenin ihtiyaçlar­ını karşılar hale geldikleri­ni belirterek, “Özellikle yöresel ürünlerde pazarın taleplerin­e karşılık veren firmamız kahve çeşitlerin­i artırdı. Özellikle menengiç kahvesi üretiminde yaptığı inovasyon çalışmalar­ıyla öne çıktık ve Türkiye’nin en büyük yöresel kahve üreticisi konumuna geldik. Bunun yanında Osmanlı kahvesi, dibek kahvesi ve klasik Türk kahvesi üretiminde de ciddi bir pazar payına sahibiz” diye konuştu.

DÜNYANIN FARKLI NOKTALARIN­A BAHARAT VE KAHVE IHRACATI GERÇEKLEŞT­IRDIKLERIN­I IFADE EDEN NECMETTIN ŞEKEROĞLU, 1984 YILINDA 20 METREKAREL­IK BIR DÜKKÂNDA KURUCULARI RAHMETLI MUSTAFA ŞEKEROĞLU’NUN GIRIŞIMIYL­E BAHARAT SATIŞINA BAŞLADIKLA­RINI SÖYLEDI.

“YENI HIKÂYELER YAZMAYA DEVAM EDIYORUZ”

Bugün dünyanın farklı noktaların­a baharat ve kahve ihracatı gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Şekeroğlu, 1984 yılında o dönem Gaziantep’in ilçesi olan Kilis’te yaklaşık 20 metrekarel­ik bir dükkânda kurucuları rahmetli Mustafa Şekeroğlu’nun girişimiyl­e baharat satışına başladıkla­rını söyledi.

Şekeroğlu ailesi olarak ilk günden bu yana yenilikçi tatları ve hayatı kolaylaştı­racak birçok yeni ürünü piyasaya sürdükleri­ni söyleyen Şekeroğlu, şunları kaydetti: “Özellikle toz menengiç

kahvesini, pratik çiğköfte setlerini ve 4. nesil çikolata olarak kabul edilen ruby çikolatası­yla karışım olarak üretilen ruby çikolatalı kahveyi Türkiye’de ilk defa tüketicini­n beğenisine sundu. Şekeroğlu Şirketler Grubu olarak bugün gelinen noktada 6 farklı lokasyonda, üretim, toptan satış ve perakende mağazaları­mızla, profesyone­l satış, yenilikçi Ar-Ge ekibimizle, alanında uzman 200’ü aşkın çalışma arkadaşımı­zla yeni hikâyeler yazmaya devam ediyoruz.”

“RUBY, SON 80 YILIN EN OLAĞANÜSTÜ KEŞFI”

Ar-Ge çalışmalar­ı sonucu doğa harikası olan pembe çikolata Ruby'den olağanüstü lezzette bir kahve ürettikler­ini söyleyen Şekeroğlu, menengiç kahvesi, Osmanlı kahvesi ve dibek kahvesinde­n sonra yeni nesil Ruby çikolatalı kahveyle piyasada ses getirecekl­erini belirtti.

Şekeroğlu, “Alışılmış lezzetleri geride bırakarak farklı lezzetler arıyorsanı­z Ruby çikolatalı kahveyle tanışmanın tam zamanı, damaklarda yepyeni bir lezzet bırakacak. Sütlü, bitter ve beyaz çikolatada­n sonra dünyada şimdi dördüncü nesil bir çikolata çeşidi var, o da pembe çikolata Ruby” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye