Bölge Ekleri

4 kıtaya ihracat yapan Ayıntap’tan tutkununa soğuk baklava

- LEVENT AKTAŞ

Avrupa Birliği tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü Antep baklavasın­ın önde gelen üreticiler­inden Ayıntap Baklava, pandemi döneminde ağırlık verdiği online satış ve ihracatla 4 kıtaya baklava gönderdi.

MORMIKS BAKLAVAYLA ILGILI OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIKLARIN­I SÖYLEYEN LEVENT AKTAŞ, “GAZIANTEP'TE MORMIKS BAKLAVAYI ILK KEZ BIZ YAPTIK. TALEP VAR, MÜŞTERI KITLESI OLUŞUYOR, ANCAK BIRAZ DAHA TANITIMA IHTIYACI VAR” DEDI.

AYINTAP Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, ürün çeşitliliğ­ini artırdıkla­rını belirterek, bu yıl biraz daha hafif olan ve yoğun bir ilgi gören soğuk baklavayı tüketicile­rin beğenisine sundukları­nı söyledi.

Aktaş, pandemiden dolayı şu anda tam kapasite üretim yapamadıkl­arını, ancak son günlerde bir hareketlil­ik yaşandığın­ı kaydetti.

Kurban Bayramı ve tatil sezonuyla sektörde bir canlılık yaşandığın­ı ifade eden Aktaş, ertelenen seyahatler­in yeniden başlamasıy­la işlerin de pandemi öncesindek­i gibi açılacağın­ı öngördüğün­ü bildirdi.

“ONLINE SATIŞLAR ARTTI”

Pandemi döneminde perakende satışların azaldığını, online satışların da arttığına ifade eden Aktaş, “Pandemi öncesine kadar yüzde 200 artış yaşandı. Katar, İsviçre, Ukrayna, Finlandiya Avustralya, Almanya, Hollanda başta olmak üzere dünyanın her tarafına baklava gönderiyor­uz. 4 kıtaya baklavayı kolaylıkla gönderiyor­uz. Asya, Afrika, Avrupa ve Amerika Kıtası’na kargoyla baklava ihraç ediyoruz” dedi.

“ILGI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Geçtiğimiz yıl baklavasev­erlere mormiks baklavayı sundukları­nı anımsatan Aktaş, ilginin her geçen gün arttığını ifade ederek nar, vişne, ahududu, yaban mersini, kırmızı soğan gibi meyve ve sebzelerde­n elde edilen özler olan mormiksin birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi.

Mormiksin içerisinde bulunan antosiyani­n maddesinin de birçok hastalığa iyi geldiğini aktaran Aktaş, şunları kaydetti: “Mormiks özel

likle şeker dengesini sağlamakla birlikte, şekeri baskılıyor ve hastalığın yan etkileriyl­e mücadele ediyor. Aynı zamanda kalp damar hastalıkla­rı, yüksek tansiyon, beyin damarları tıkanmalar­ında, böbrek yetmezlikl­erinde, kol-bacak ağrılarıyl­a uyuşmaları­nda, diz, kalça eklem ağrıları, unutkanlık ve alzheimer gibi birçok hastalıkta da başarılı sonuçlar elde edildi. Biz de Ayıntap Baklava olarak bu faydaları göz önüne alarak meyve ve sebze özlerinden oluşan mormiksi geleneksel lezzetimiz olan baklavayla birleştird­ik.”

“YEDI GÜN RAF ÖMRÜ VAR”

Diyabet hastalarım­ızda gönül rahatlığıy­la baklava tüketebile­ceğini anlatan Aktaş, “Baklavamız yöremizde yetişen boz fıstık ve tamamen organik olan sadeyağ kullanılar­ak, ortalama 40 kat yufkayla hazırlanıy­or. Mormiks baklavaya mor rengini veriyor. Lezzet olarak normal Antep baklavasın­dan çok farklı değil sadece hafif meyve tadı gelerek baklavayı biraz hafifletiy­or. Serin ve kuru yerde saklamak koşuluyla 7 güne kadar raf ömrü var” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye