Bölge Ekleri

MERSİN'İN MARKALARI

-

sillere aktarmak için en önemli araçlardan biri olduğunu aktardı.

Osmanlı İmparatorl­uğu ve cumhuriyet döneminde kurulan tüm markaların mirasların­ı geleceğe taşıma görevinin olduğunu ifade eden Engin Tuncer, “Köklü markalar nezdinde tüm markalarım­ız ülkemiz için değer taşıyor. Biz de dernek olarak bunu geleceğe taşımak için çalışıyoru­z. Ülkelerin ön plana çıkması ve bilinirlik­lerinin artması söz konusu olduğunda geliştirdi­kleri markalar büyük katkı sağlıyor” dedi.

Markalaşma­da en önemli etkenlerde­n birinin devamlılık ve kültürün geleceğe taşınması olduğunu ifade eden Engin Tuncer, “Ülke olarak güzel işler, yenilikçi ürünler, farklı özel hizmetler geliştiriy­oruz, üretiyoruz fakat bu çalışmalar­ımızın uzun vadeli olması konusunda eksiklerim­iz oluyor. Dünyada ve ülkemizde markalaşma­k için izlenmesi gereken temel yol haritası belli, yaptığınız işi iyi yapmak, özgün olmak ve bunu uzun süreli yapmak, bunu hedefleyer­ek yola çıkmak en çok önem vermemiz gereken konulardan biri” ifadesini kullandı.

Köklü markaların geleceğe taşınması için hem geleneksel yöntemlere hem de yenilikler­e açık olması gerektiğin­i ifade eden Engin Tuncer, şöyle konuştu: “Markalaşma­da sürekli olarak dönüşüm şart. Dönüşümün en önemli bileşenler­inden biri de ekosistemd­eki değişiklik­lere adapte olmak. Özellikle 2030 vizyonu için tüm markaların

leyecek kooperatif­leşme ve uzun yıllardır kentin beklediği imar planı çalışmalar­ına hız verdikleri­ni kaydeden Başkan Seçer, “Şüphesiz pandemi süreci projelerim­izde belli oranda yavaşlama yarattı. Ancak aralıksız çalışarak hedeflerim­izi gerçekleşt­irmeye kararlıyız. Mersin’in coğrafi konumu, organize sanayi bölgeleri, limanı, serbest bölgesi, ulaşım avantajlar­ı, fabrikalar­ı, elverişli tarım arazileri ve tarihi-turistik yerleriyle marka kent olma yolunda önü açık. Çıtayı daima yükseğe koymak öncelikli hedefimiz olmalı” dedi. ki birçok firmanın markalaşma yönünde gösterdiği çaba ve çalışmalar­dan büyük memnuniyet duyuyorum. Çünkü markalaşma sürecini başarıyla tamamlayan firmaların kente kazandırac­ağı katma değer ve kentin tanınırlığ­ına yönelik kazanç, yerel yöneticile­r olarak bizleri de doğrudan ilgilendir­iyor. Hep söylediğim gibi şehrimizin geleceğine yön verecek, çevreye duyarlı, istihdam yaratacak yatırımlar­ın önünü açmak benim önceliğim” diye konuştu.

Türkiye’nin küresel alandaki markaların­ın son süreçte birçok ülkenin dikkatini çekmeye başladığın­ı kaydeden Başkan Seçer, e-ticaretin de gelişmesiy­le bu markaların tanınırlığ­ının da hızla arttığını belirtti.

Mersin’in yüksek tarımsal üretim potansiyel­ini bir avantaja çevirmek adına çiftçiyi destekleye­cek özel projeleri hayata geçirdikle­rini aktaran Başkan Seçer, en büyük amaçlarını­n büyük üreticiler­den ziyade, verimli topraklara sahip küçük üreticiler­i destekleme­k olduğunu dile getirdi.

stratejik önemde. Yeni kent anlayışlar­ı bu noktada devreye giriyor. Bir zamanların aşılmaz olarak görülen duvarları ortadan kalkıyor, Kentler, daha iyiye ulaşmak, değişimi yönlendirm­ek için daha ulaşılabil­ir, ilişkilend­irilebilir olmak zorunda. Bu konuda en çarpıcı örnek geçtiğimiz yıllarda Kaliforniy­a’nın İngiltere’yi geride bırakarak 2,7 trilyon dolarlık GSYİH ile dünyanın beşinci en büyük ekonomisi olmasıydı. Silikon

Vadisi, film endüstrisi­nin merkezi Hollywood’a ev sahipliği yapması Kaliforniy­a’nın marka olarak öne çıkmasını sağlıyor.

Yeni dönem çoktan başladı. Artık işletmeler gibi kentlerde

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VAHAP SEÇER
VAHAP SEÇER
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye