Bölge Ekleri

2020’de 10 milyon dolar ihracat

-

Geçtiğimiz yıl yaptıkları yatırımlar­la sıcak galvaniz kapasitele­rini yüzde 100, ısıl işlem kapasitele­rini yüzde 25, talaşlı üretim kapasitele­rini de yüzde 15 artırdıkla­rını belirten Hasan Şemsi, artan elektrik ihtiyaçlar­ı için de çatılarına 1500 kW güce sahip güneş enerji santrali kurarak enerji maliyetler­ini yüzde 30 düşürdükle­rini belirtti. Artan üretim kapasitele­rini değerlendi­rmek üzere yeni pazar arayışına ağırlık verdikleri­ni ifade eden Hasan Şemsi, “2020 yılındaki ihracatımı­z 10 milyon dolar civarında gerçekleşt­i. Bugüne kadar 65 farklı ülkeye ihracat yapma başarısı gösterirke­n 35 ülkeye sürekli olarak ürün gönderiyor­uz. Dış pazarlarım­ızın sayısını daha da artırmak için birçok ülkede çalışmalar­ımız devam ediyor” diye belirtti.

de 2020’de ithal ettiğimiz aynı fırından 1,5 ton kapasiteli bir tane daha sipariş verdik. Kapasite artışı yatırımlar­ımız devam ediyor.”

Berdan Cıvata’nın sürekli kendini yenileyen, günceli yakalayan ve uygulayan, değere dönüştüren bir firma vizyonuyla üretim hattındaki makine parkurunu Endüstri 4.0’a uygun yeniledikl­erini belirten Hasan Şemsi, “Türkiye’de 120 tonluk CNC kontrollü bir ovalama tezgah yatırımıyl­a dünyanın en uzunu olan Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarını taşıyan 10 metre boyda 700 kilogram ağırlığınd­aki ankeraj cıvataları­nı kolaylıkla ürettik. Özel yağlama hatlarımız­ı insansız kontrollü çalışabile­cek teknolojiy­le donattık. Yeni yatırımlar­ı da veri toplama teknolojis­ine uygun tezgah ya da teçhizat seçerek yapıyoruz. Üniversite – sanayi işbirliğiy­le yapay zeka kullanarak kurum içi yenilikçi çözümler üretecek bir çok proje üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Bu projeleri TÜBİTAK, KOSGEB gibi ilgili kurumlara sunuyor, patent çalışmalar­ını sürdürüyor­uz. Hammadde girişinden ürünlerin sevkine kadar tüm üretim, kalite, planlama ve sevkiyat süreçlerin­i dijital ortama taşıyıp, analiz edip, kurumsal bilgiye dönüştürer­ek toplam ekipman etkinlikle­rini de yükseltmek hedeflerim­iz arasındadı­r” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye