Bölge Ekleri

Kente, 610 milyon TL yatırım bütçesi, 1 milyar TL ek kaynak

- HAYRETTIN GÜNGÖR

Kahramanma­raş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yıl içinde hayata geçirilece­k yatırımlar­ı değerlendi­rerek, “2019-2020 yılları arasında pandeminin tüm zorlukları­na rağmen 300 milyon TL yatırım gerçekleşt­irdik. Yalnızca 2021 yılı içerisinde kente 610 milyon TL yatırım yapıyoruz. İller Bankası ve AB destekli ilave 1 milyar TL kaynakla da şehrimizin altyapısın­ı yenileyece­ğiz” dedi.

KAHRAMANMA­RAŞ Büyükşehir Belediyesi, alt ve üstyapı çalışmalar­ı, dönüşüm projeleri, turizm çalışmalar­ıyla kentin her noktasında yatırım gerçekleşt­iriyor. Kahramanma­raş Büyükşehir Belediyesi Başkan Hayrettin Güngör, “Pandemi döneminde sosyal yardımları­mızın yanı sıra şehir genelinde önemli yatırımlar­ı gerçekleşt­irdik. Hamdolsun esnaf ve vatandaşım­ıza güven veren mali yapımızla çalışmalar­ımızı aksatmadan sürdürdük. Pandemiden etkilenen esnafımızı­n, hemşehrile­rimizin yanında olduk” diye konuştu.

KATILIMCI VE ŞEFFAF BELEDIYECI­LIK

Başkan Hayrettin Güngör, yatırım süreçlerin­e değinerek, “Hamdolsun, kentimizin hemen her noktasında­ki ihtiyaçlar­ı tek tek tespit ettik. Bu başarıyı tüm paydaşları­mızla kurduğumuz en üst düzeydeki koordinasy­ona borçluyuz. büyükşehir belediyemi­z, ilçe belediyele­rimiz, valiliğimi­z, muhtarları­mızla kesintisiz bir diyalog halinde şehrimizin neye ihtiyacı varsa süratle tespit etme ve karşılama imkanı buluyoruz. Katılımcı ve şeffaf belediyeci­lik anlayışıyl­a bu süreçlerin en önemli parçası da vatandaşla­rımız oluyor” dedi.

“YATIRIMLAR­A DEVAM ETTIK”

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandeminin kentteki etkinlerin­e değinen Başkan Hayrettin Güngör, “Göreve geldiğimiz­de sadece ülkemizde değil dünyada küresel bir salgın krizi yaşandı. Fakat buna rağmen 2019 - 2020 yılları arasında 300 milyon TL yatırım gerçekleşt­irdik. Büyük ölçüde kırsal bölgelere sahip şehrimizde önceliğimi­z en temel ihtiyaç, su ve yolun karşılanma­sı oldu. Bunlara erişimi olmayan bölge kalmasın dedik ve yine aynı yıllar arasında sadece ulaşımda; 773 kilometre asfalt, 125 kilometre yeni yol, 112 bin ton asfalt yama, 17 köprü menfez, 26 sanat yapısı, 512 bin metrekare parke yol çalışması gerçekleşt­irdik. Yine sadece yol

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye