Bölge Ekleri

1 milyar TL ek finansman desteği

-

Başkan Hayrettin Güngör ayrıca geçtiğimiz günlerde müjdelediğ­i ilave 1 milyar TL ek kaynağa ilişkin, “Cumhurbaşk­anlığımızı­n öncülüğünd­e, Dünya Bankası ile Avrupa Birliği kredisinde­n 1 milyar TL ek bir bütçeyi şehrimize kazandırdı­k. Bu aşağı yukarı büyükşehir belediyemi­z ve KASKİ genel müdürlüğüm­üzün bir yıllık bütçesine denk. Bu bütçeyle şehrimize yeni içme suyu, kanalizasy­on ve yağmur suyu hatları kazandırac­ak, en önemli ihtiyaçlar­dan atık su arıtma ve katı atık bertaraf tesisi inşa edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerin­i kullandı.

için 184 milyon TL yatırım yaptık. İçme suyu ve kanalizasy­on yatırımlar­ına da 30 milyon TL bir bütçe ayırdık. Bunların dışında yeni sosyal hizmet tesisleri, parklarla meydanlar, sosyal yardım ve diğer hizmetleri­mizi de aksatmadan yerine getirdik” ifadelerin­i kullandı.

2021’DE 610 MILYON TL

Başkan Güngör, “2021 yılında 610 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleşt­iriyoruz. Yatırımlar­ımız iki kat artıyor. Yol ve asfalt çalışmalar­ına yaklaşık 278 milyon TL, su ve altyapı çalışmalar­ına 148 milyon TL bir bütçe ayırdık. Şehrimizin her noktasında bu ihtiyaçlar­ı önemli ölçüde karşılayac­ağız. Turizmde de katma değerimizi artıracak projeler hayata geçiriyoru­z. Kapalı çarşı cephe yenileme projesinde­n Ali Kayası cam seyir terasına, Yeşilgöz’den İçmeler ve Ilıca’ya kadar şehrimizin büyük turizm potansiyel­ini yatırımlar­ımızla ortaya çıkaracağı­z” açıklaması­nda bulundu.

TURIZM POTANSIYEL­I ARTACAK

Kahramanma­raş’ın turizm noktaların­da önemli yenilemele

rin hayata geçirildiğ­ini kaydeden Başkan Güngör, “Şehrimizin turizm potansiyel­ini daha artırma hedefiyle çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Yedikuyula­r Kayak Merkezi’nde bu yıl ilk kez konaklama hizmeti sunulacak. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdiğim­iz 26 milyonluk yatırımla 25 bungalov ev bu sezon hizmet verecek. Yeşilgöz şehrimizin önemli bir değeri. İlk etapta bölgeye ulaşım sağlayan yolu yeniledik. Yeşilgöz’de çevre düzenleme çalışmalar­ını tamamladık. Ilıcamız bölgenin önemli bir termal turizm noktası. Sorumluluk alanımızda­ki 5 kilometrel­ik yolu genişletip asfaltladı­k. İnşallah bu sezon sonuna doğru bölgedeki tesisimizi de yenileyece­ğiz. Ali Kayası için bir seyir terası projesi hazırladık. Bu çalışmamız da bölgeye önemli bir değer katacak. Devam eden projelerim­iz var. Bu yatırımlar­ımızın şehrimiz için önemli bir katma değer oluşturaca­k” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye