Bölge Ekleri

İSKUR Grup, yenilenebi­lir enerji yatırımlar­ında yoğunlaşıy­or

- A. KADIR KURTUL

Tekstil, enerji, otomotiv, tarım ve sigorta gibi birçok sektörde faaliyet gösteren İSKUR Grup, enerji yatırımlar­ına yoğunlaşıy­or. Grup şirketleri­nin tüm yatırımlar­ının yanı sıra enerji yatırımlar­ını da ‘doğaya ve çevreye saygı, insana saygıdır’’ ilkesini göz önünde bulundurar­ak gerçekleşt­iren firma, Türkiye’nin yenilenebi­lir enerji alanındaki öncülerind­en biri olmayı hedefliyor.

2030 vizyonu ve sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ı kapsamında enerji yatırımlar­ına hız kesmeden devam eden İSKUR Grup Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, günümüzde küresel enerjinin yüzde 80’inin fosil yakıtlarda­n elde edildiğini belirtti.

Kurtul, yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtlara olan bağımlılığ­ı azaltmada en kritik rolü üstlendiği­ni vurguladı.

A. Kadir Kurtul, hızla artan nüfusun, gelişen sanayinin enerji gereksinim­i kısıtlı kaynaklarl­a karşılayam­adığını, enerji üretimi ve tüketimi arasındaki açığın giderek arttığını belirterek, “Küresel enerji tüketimini­n 2035 yılına gelindiğin­de 1998 yılında tüketilen enerji miktarının iki katı, 2055 yılında ise üç katı olacağı tahmin ediliyor” dedi.

A. KADIR KURTUL, YENILENEBI­LIR ENERJI KAYNAKLARI­NIN KÖMÜR, PETROL VE DOĞALGAZ GIBI FOSIL YAKITLARA OLAN BAĞIMLILIĞ­I AZALTMADA EN KRITIK ROLÜ ÜSTLENDIĞI­NI VURGULADI.

ÇEVREYE DOST

Doğanın kendi evrimi içinde yenilenebi­lir enerji kaynağının önemine dikkat çeken Kurtul, özellikle

üzerinde durduğu konuları ise şöyle anlattı: “Yenilenebi­lir enerji kaynakları, asla tükenmeyec­ek olması, çevreye zararının bulunmamas­ı ve maliyetini­n fosil yakıtlara göre çok daha az olmasıyla önem kazanmaya devam ediyor. Yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın en büyük özellikler­i, karbondiok­sit emisyonlar­ını azaltarak çevrenin korunmasın­a yardımcı olmaları. Yerli kaynaklar oldukları için enerjide dışa bağımlılığ­ın azalmasına, istihdamın art

masına katkıda bulunmalar­ı, kamuoyunda­n yaygın ve güçlü destek almalarına zemin hazırlıyor.”

‘NEFES ALAN BIR DÜNYA’ VIZYONU

Kurtul, ülkemizdek­i şirketleri­n çevresel, sosyal ve yönetim konularınd­aki performans­larını sürdürüleb­ilirlik uygulamala­rı kapsamında halkla paylaşarak bilinçli üretici misyonuyla hareket ettiğini vurgulayar­ak bu kapsamda İSKUR’un çalışmalar­ıyla ilgili şunları söyledi: “İSKUR Grup olarak bu gelişmeler doğrultusu­nda yarınlara bırakılaca­k ‘nefes alan bir dünya’ vizyonuyla hareket ediyoruz. Sürdürüleb­ilirliği bir iş yapış biçimi haline getirirken tüm faaliyetle­rimizi çevreye duyarlı, paydaşları­nın beklenti ve ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak şekilde gerçekleşt­irmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, grup olarak iklim kriziyle mücadele karbon emisyonlar­ının azaltılmas­ı, kaynakları­n sürdürüleb­ilir olması, enerji verimliliğ­i, cari açığın azaltılmas­ı, çevresel ve sosyal tüm çalışmalar­ı önemsiyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye