Bölge Ekleri

KEY Holding 2020’de 35 milyon dolar yatırım gerçekleşt­irdi

-

Ana iş kolu kağıt sektörü olan Kahramanma­raş Endüstriye­l Yatırımlar Holding, (KEY), 60 yılı aşkın köklü geçmişiyle ambalaj, geri dönüşüm, plastik, inşaat, dış ticaret, lojistik alanlarınd­a faaliyet gösteriyor. Pandeminin neden olduğu olumsuz koşullara rağmen 2020 yılında 35 milyon dolarlık yatırım gerçekleşt­iren holding, bu yıl yeni girdiği tekstil sektörüne de 20 milyon dolar ilave yatırım yapmaya hazırlanıy­or.

KEY Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Ciğer, holdingin ana faaliyet konusunun isminden de anlaşılaca­ğı üzere sanayi sektörü olduğunu belirterek, “Bununla birlikte ana stratejimi­zi destekleye­cek inşaat, ticaret, lojistik gibi alanlarda da operasyonl­arımız bulunuyor. Tüm bunların ötesinde, hızla gelişen iş dünyasında­n da muhtelif girişim sermayesi fonlarına iştirak etmek suretiyle uzak kalmamaya çalışıyoru­z” dedi.

Pandemiye rağmen yatırımlar­ına devam ettiklerin­i belirten Mahut Ciğer, şunları söyledi: “Aynı zamanda grubumuzun amiral gemisi diyebilece­ğimiz KMK Paper olarak, Kahramanma­raş lokasyonun­da yaklaşık 25 milyon euroluk bir biyokütle yatırımını oldukça hızlı bir şekilde hayat geçirdik. Burada, Kahramanma­raş ve Kütahya’da bulunan kâğıt üretim tesislerin­de oluşan atıkların yakma işlemi sırasında üretilen ısının, elektrik enerjisine dönüşümünü sağlıyoruz. Yeşil ekonomi ve sürdürüleb­ilirlik için özellikle kış aylarında oluklu veya poşet fabrikası üretim alanlarını­n iklimlendi­rmesinde atık ısıdan faydalanar­ak karbon ayak izimizi düşürdük. Aynı şekilde mevcut oluklu fabrikamız­da ihtiyaç olan proses buharını kağıt tesisindek­i buhar kazanından sağlayacak şekilde kurgulayıp devreye aldık.”

Şirketleri­nin Kütahya yerleşkesi­nde toplamda 50 milyon euroyu bulacak bir kağıt torba fabrikası yatırımına başladıkla­rı bilgisini veren

Ciğer, “Böylece 2020 yılı yatırım tutarımız yaklaşık 35 milyon dolar olarak gerçekleşt­i. Bunlara ek olarak da organizasy­on tarafında 2018’de kurduğumuz holding ve de grup şirketleri­mizin organizasy­onel yapısıyla kurumsal dönüşümü gerçekleşt­irdik” ifadesini kullandı.

“ATIKSIZ DÜNYA VIZYONUYLA ÜRETIYORUZ”

Mahmut Ciğer, atık yönetimini etkin şekilde yapan ana firmaları Kahramanma­raş Kağıt Sanayi’ye sıfır atık belgesi verildiğin­i anımsatara­k, şöyle devam etti: “Sıfır Atık Yönetmeliğ­i 12 Temmuz 2019 tarihinde yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasy­onunda ve Emine Erdoğan himayesind­e başlatılan ‘sıfır atık’ seferberli­ğine katılan holding, bünyemizde­ki Kahramanma­raş Kağıt Sanayi ‘atıksız bir dünya’ vizyonuyla üretim yapıyor.”

Avrupa’da atıkların tamamına yakını geri dönüşüme giderken Türkiye’de ise bu oranın daha azının dönüştürül­düğünü vurgulayan Ciğer, bu konuda bireysel düzeyde bilinçlenm­enin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Ciğer, “Bu kapsamda Kahramanma­raş Kağıt olarak sıfır atık ve geri dönüşüm için belediyele­rle çevre şehircilik müdürlüğüy­le ortaklaşa çalışarak çeşitli bilinçlend­irme ve eğitim faaliyetle­ri gerçekleşt­iriyoruz. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden gurubumuz 2021 yılında açacağı öğrenci yurduyla da en az yaptığı işler kadar

AVRUPA’DA ATIKLARIN TAMAMINA YAKINI GERI DÖNÜŞÜME GIDERKEN TÜRKIYE’DE BU ORANIN AZLIĞINI VURGULAYAN MAHMUT CIĞER, BU KONUDA BIREYSEL DÜZEYDE BILINÇLENM­ENIN SON DERECE ÖNEMLI OLDUĞUNU IFADE ETTI.

gurur duyuyor. Ayrıca ülkemizin geçirdiği orman yangınları­nda da üzerine düşen görevi üstlenip orman genel müdürlüğün­ün belirleyec­eği belli bir alan için yeşillendi­rme çalışmalar­ına katkıda bulunmaya hazırız” ifadesini kullandı.

2021 YILI YATIRIMI YAKLAŞIK 50 MILYON DOLAR

2021 yılının ise pandeminin gölgesinde geçtiğini vurgulayan Mahmut Ciğer, “Pek çok sektörü de değişik şekillerde etkilemeye devam ediyor. Ancak bizim grup olarak şu ana kadar bütçemizi koruduğumu­zu söyleyebil­iriz” dedi.

Ciğer, tekstil alanında yaptıkları yeni bir yatırımla gruplarına stratejik önemdeki bir sektörü ve iplik üretmekte olan şirketi daha dahil ettiklerin­i belirterek, “Yeni şirketimiz olan KEY Mensucat ve grubun diğer şirketleri­ndeki harcamalar­ımızla 2021 yılı yatırımı yaklaşık 50 milyon dolar seviyeleri­nde gerçekleşe­ceğini düşünüyoru­z. Pek çok şirketin yatırımlar konusunda çekindiği bir ortamda bu seviyelerd­e yatırım yapmaktan grubumuz ve ülkemiz adına gurur duyuyoruz” diye konuştu.

HEDEFLERI BÜYÜK

Grubun içinde baskın rol oynayan

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye