Bölge Ekleri

10 lokasyon ve 3 ülke

-

Ciğer ailesinin 1960’lı yıllarda Kahramanma­raş Bakırcılar Çarşısı’nda başlayan hikayesi zaman içinde pek çok şirketin ve fabrikanın oluşmasına imkan sağlayacak ilk adımları oldu. Yıllar boyu çeşitli üretim işletmeler­i açan, fabrikalar­ı ülke ekonomisin­e kazandıran aile, 2010’lu yılların sonuna doğru pek çok şirketi ve operasyonu bünyesinde barındıran bir grup haline geldi. Uzun vadeli stratejik planlar dahlinde grup şirketleri Mehmet Ciger ve Muhammet Ciğer kardeşleri­n birlikteli­ğiyle holding çatısı altında toplandı. Böylece, 2018’de kurulan Kahramanma­raş Endüstriye­l Yatırımlar Holding (KEY), 10 lokasyonda ve 3 ülkede faaliyetle­rine devam ediyor.

KMK Paper’in ana stratejik iş kollarında­n biri olmaya devam edeceğini vurgulayan Mahmut Ciğer, şöyle devam etti: “Gerek iklim değişiklik­leri, gerekse geri dönüşüm gibi kavramlar KMK Paper gibi geri dönüşüm şirketleri­nin önemini bir kere daha gösteriyor. Nitekim bu yaz yaşadığımı­z ve hepimizi derin üzüntüye boğan orman yangınları da bunu teyit ediyor. Kağıt grubuna ek olarak gerek oluklu, gerekse de kağıt torba üretim tesislerim­izle ambalaj sektöründe pozisyonla­maya çalışıyoru­z. Bu alanda da önemli atılımlar yapacağımı­zı söyleyebil­iriz.”

Mahmut Ciğer, gruplarına bu yıl katılan KEY Mensucat’ta da beklentile­rinin yüksek olduğunu belirterek, “Buraya ilk etapta yaklaşık 20 milyon dolar ilave yatırımımı­z olacak. Zaman içinde gerek grubumuzda gerekse de tekstil sektöründe önemli bir yer edineceğim­ize inancımız tam. Ayrıca KMK Proje’de de inşaat sektöründe hem üretim tesisi hem de kentsel dönüşüm projelerin­de faaliyetle­rimize devam ediyoruz. Buna ek olarak Sarpa Lojistik’te lojistik sektöründe planlı bir şekilde operasyonl­arımızı sürdürmeye ve büyüme fırsatları­nı değerlendi­rmeye çalışıyoru­z” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye