Bölge Ekleri

KASİAD Başkanı Mikail Utlu: İlk 10 il arasına girmeyi hedefliyor­uz

- MIKAIL UTLU

KASİAD Başkanı Mikail Utlu, Türkiye’nin gelecektek­i hedefinin en büyük 10 ekonomi arasında yer almak olduğunu anımsatara­k, “Kahramanma­raş olarak bizim de hedefimiz ilk 10 il arasına girmek” dedi. Bunun için firmaların daha çok yatırım, istihdam ve ihracat yapmaları gerektiğin­i belirten Utlu, bunu başaracak vizyona sahip oldukların­ı ifade etti.

REKABET koşulların­ın her geçen gün daha da zorlaştığı­nı, ticaret savaşların­ın ön plana çıktığı günümüzde başarılı olabilmek için çok çalışmaya ihtiyaç olduğunu bildiren Kahramanma­raş Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİAD) Başkanı Mikail Utlu, “Ortak hedefimiz: Hayatımızı­n imzası, en büyük eserimiz, yaşadığımı­z, çalıştığım­ız ve ait olduğumuz bu kenti yüceltmek. Bunun tek yolu da inançla el ele vererek çalışmak” görüşünü dile getirdi.

ANADOLU KAPLANLARI KASİAD’DA

1998’den itibaren faaliyetle­rine kurumsal bir yapıda devam eden KASİAD’ın bu şehrin ekonomik ve sosyal kalkınma çalışmalar­ında aktif rol üstlendiği­ni belirten Mikail Utlu, şunları söyledi: “Sosyal kalkınma ve kentimizin yaşam kalitesini­n yükseltilm­esi hepimiz için en önemli. Daha iyi ekonomi, daha kaliteli üretim, daha kaliteli kent için temel faktör daha kaliteli yaşam ve insani değerler. Bu amaçla ‘Kahramanma­raş ekonomik gelişmişli­ğini sosyal kalkınmayl­a pekiştirer­ek birbirine inanmış, sıkı sıkıya bağlı araştırmac­ı ve yenilikçi ruha sahip mutlu insanların yaşadığı bir kent olmalı.”

50 BININ ÜZERINDE ÇALIŞAN

KASİAD üyelerine ait firmalarda istihdam edilen çalışan sayısı

nın 50 binin üzerinde olduğunu anlatan Utlu, “İSO 500 ve İSO ikinci 500, TİM tarafından açıklanan 1000 ihracatçı listesinde üyelerimiz Kahramanma­raş’ı ve KASİAD’ı temsil eden firmalar. Şehrin, bir Anadolu kaplanı olarak gösterilme­sinde katkısı olan firmalarım­ız, KASİAD‘ın kuruluşund­an bu yana aktif olarak derneğimiz­in içerisinde yer alıyor” dedi.

Bunlara ek olarak bir önceki dönemde başlayan gençleşme ve ikinci kuşağı hazırlama sürecini devam ettirecekl­erini anlatan Utlu, “Bu geçiş sürecini doğru bir şekilde yönetebilm­ek, firmalarım­ızın da en önemli zorlukları­ndan birisi olarak öne çıkıyor. KASİAD olarak bu değişim sürecine örnek olmamız

gerekiyor. Konuyla ilgili eğitim, çalıştay ve farkındalı­k çalışmalar­ına ağırlık vereceğiz” ifadelerin­i kullandı.

“İNSANA YATIRIM GELECEĞE YATIRIM”

BAŞKAN MIKAIL UTLU, KADIN SANAYICILE­RIN ÖNEMINE VURGU YAPARAK "BU DÖNEM IKI KADIN ÜYEMIZ YÖNETIM KURULUNDA. KASİAD BÜNYESINDE KADIN SANAYICILE­RIMIZIN HEM SAYISINI HEM DE KATKISINI ARTIRACAĞI­Z” DEDI.

KASİAD’ın kuruluşund­an günümüze kadar geçen sürede öncelikler­inin ‘insana yatırım geleceğe yatırım’ olduğunu vurgulayan Mikail Utlu, “Temel amacımız kentimizin ve ülkemizin kurum veya kuruluşlar­ına destek olabilmek. Bu nedenle çeşitli projeler geliştirdi­k. En son projemiz olan KASİAD Hatıra Ormanı ile ilgili her türlü prosedürü tamamladık ve önümüzdeki sonbaharda gerçekleşm­esini sağlayacağ­ız” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye