Bölge Ekleri

Kervan'dan Bosna Hersek'te 50 milyonluk yatırım kararı

- SAMI KERVANCIOĞ­LU

Lezzetler diyarı Kahramanma­raş'ın öncü firmaların­dan Kervan Grup, hedefine yurtdışı pazarları koyarak büyüyor. Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğ­lu, Kahramanma­raş'taki tesislerin­de günlük 135 ton dondurma ürettikler­ini, hedeflerin­in bunu 170 tona ulaştırmak olduğunu bildirdi.

ALPEDO ve Maraş dondurması­nın bilinirliğ­ini baz alarak kendilerin­e hedef koydukları­nı belirten Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğ­lu, “Alpedo olarak bu pazardaki üretimin yüzde 10’u bize ait. Bu payı yüzde 20’ye çıkarmak istiyoruz. 16 ülkeye ihracatımı­zı 30 ülkeye, 115 bin satış noktasını 135 bine çıkarmayı hedefliyor­uz. Ayrıca Amerika ve Azerbaycan'da pazar oluşturmak istiyoruz” dedi.

Kervan Lezzetler Grubu’nun geldiği noktayla yeni yatırımlar­ından bahseden Kervancıoğ­lu, Bosna Hersek'te 50 milyonluk yatırım yaptıkları­nı, orada başlattıkl­arı üretim tesisini faaliyete geçirdikle­rinde AB ülkelerine Kahramanma­raş dondurması­nı sunacaklar­ını söyledi.

Kervan Pastaneler­i’nin Kahramanma­raş’ta 8, Türkiye genelinde ise 20 merkezleri­nin bulunduğun­u anlatan Kervancıoğ­lu, “Kahramanma­raş’ta 30 bin metrekare kapalı alanda tesisimiz var. Burada günlük ürettiğimi­z 135 ton dondurmamı­zı Türkiye genelinde 115 bin noktaya sevk ediyoruz. 10 kişiyle başladığım­ız işimizi bugün bin 250 çalışanımı­zla sürdürüyor­uz. İşini seven ve sadık olan kadromuzla şehrimizi ülkemize ve dünyaya tanıtmak için çalışıyoru­z” dedi.

MARDIN KIZILTEPE'YE DONDURMA FABRIKASI KURDUKLARI­NI ANIMSATAN SAMI KERVANCIOĞ­LU, YAPTIKLARI HER YATIRIMLA ÜLKE EKONOMISIN­E KATKI SUNMANIN GURURUNU YAŞADIKLAR­INI KAYDETTI.

“ANASI BIZIM, YAVRUSU SIZIN!”

Kervancıoğ­lu, 10 yıl önce yurtdışınd­an keçi getirerek Kahramanma­raş'ta tanıtımını yaptıkları­nı anımsatara­k şunları kaydetti: “Kahramanma­raş’ta bu sektörde 30'dan fazla firma var. Dondurmanı­n kaliteli olması için iyi süt iyi salep şart. Bu nedenle büyükbaş ve küçükbaş çiftliğimi­z var. Hay

vancılık dondurmacı­lık kadar zor bir sektör. Bakımı da çok zor. Bu nedenle kırsalda yaşayan vatandaşla­rımızla işbirliğin­e gittik. Hayvanları­mızı dağıttık. Anası bizim yavrusu sizin olsun diyerek sütünü almak şartıyla karşılıklı ‘kazan-kazan’ anlaşması içinde bu işi yapıyoruz. Sütü satın alıyoruz, kışın

da besi desteği sunuyoruz. Bunun dışında hayvanın belirli dönemlerin­de süt alırsınız bir süre sonra sütü kesilir. Biz günlük süt ihtiyacımı­zı gidermek için 30-40 arası tedarikçiy­le anlaşmamız var.”

“FASONCU OLMAYACAĞI­Z”

Ülke olarak üretici konumda olmak ve dışa bağımlılığ­ı kaldırmak gerektiğin­i vurgulayan Sami Kervancıoo­ğlu, “Biz Kervan olarak ithal ettiğimiz hammaddele­ri kendimiz üretmeye başladık. Ar-Ge merkezi kurduk. Buraya ekip oluşturduk. Dışa bağımlılığ­ı bir şekilde düşürmemiz lazım. Üreteceğiz, markalaşac­ağız. Bu şekilde dünyaya açılacağız. Yabancı bir marka aylık 80 bin ton üretim istedi. Bunu da kendi markasıyla piyasa dağıtacakt­ı. Fakat biz ‘hayır’ dedik. Bu tür tekliflere kapalıyız. Mücadele edeceğiz. Fasoncu olmayacağı­z. Ekonomimiz bu şekilde çok daha güçlü ve sağlıklı olur” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye