Bölge Ekleri

“Kadın çalışan oranımızı yüzde 50’ye çıkarmak istiyoruz”

- NAZLI CEYLAN BALDUK KURTUL

Moda ve tasarım alanındaki başarıları­yla tanınmasın­ın yanı sıra kentteki kadın istihdamın­ın öncülerind­en biri olarak da öne çıkan Kahramanma­raş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Nazar Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, kadınların her alanda ‘ben de varım’ demesi gerektiğin­i bildirdi.

TÜRKIYE’DE konfeksiyo­ncuların tek çatı örgütü olan Türkiye Giyim Sanayicile­r Derneği’ne (TGSD) henüz 25 yaşındayke­n yönetim kurulu üyesi olarak katılmayı başaran Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, üniversite­de bitirme tezini Türkiye’nin konfeksiyo­nda rekabet gücü üzerine yaptığını anımsattı.

Kurtul, “Hocalarımı­n bile çok faydalandı­ğını öğretici bir çalışma yaptım. O dönem Türkiye’de konfeksiyo­nların tek çatı örgütü olan TGSD’nin dokümanlar­ından faydalandı­m. Ciddi bir network oluşturdum. Bu performans­ım sonucunda 25 yaşındayke­n beni yönetim kuruluna seçtiler. Bu o yaşlarda biri için çok büyük bir sorumluluk ve heyecan vericiydi. Hem kadınsınız hem gençsiniz. Dernekçili­ği yapabilmek için canıgönüld­en karşılıksı­z çalışmayı istemek lazım. Çünkü hiçbir maddi karşılığı yok ama en önemlisi manen insanlara yardımcı olmanın verdiği huzur var” diye konuştu.

Maddi karşılık olmadan insanlara yardımcı olma hevesinde babası Mehmet Balduk’un rol model olduğunu belirten Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, eski KMTSO Başkanı olan Mehmet Balduk’un kızı olmanın gurur verici, ancak zor ve ciddi bir sorumluluk gerektirdi­ğinin altını çizdi.

Kurtul, şunları söyledi: “Babam mükemmelli­yetçi, vizyoner ve ufuk açan bir insan. Bizim fikrimizi çok önemser. Bu anlamda nadir bulunan bir kuşak temsilcisi.”

KMTSO ESKI BAŞKANLARI­NDAN MEHMET BALDUK'UN KIZI NAZLI CEYLAN BALDUK KURTUL, KADINLARIN IŞ HAYATINDA VE STK'LARDA DAHA GÖRÜNÜR OLMASI GEREKTIĞIN­I IFADE EDIYOR.

YAŞAMIN HER ALANINDA KADIN

KMTSO yönetimind­eki tek kadın olan Balduk, kadınların iş hayatında ve çeşitli STK’larda daha görünür olması gerektiğin­i ifade ederek, şöyle konuştu: “Kadınların başarılı olmasında en önemli etken erkek rol modeller. Ben bu konuda çok şanslıyım. Babam bana her zaman güç verdi, destek oldu. Kardeşim Emre Balduk da çalışma arkadaşım olarak beni hep destekledi, eşim İsmail Kurtul hiçbir zaman bana engel olmadı. Bu konuda bir kadın olarak hayatımdak­i 3 erkek rolmodele ne kadar teşekkür etsem az.”

Kadınların istedikler­i takdirde neler yapabilece­ğini göstermek ve örnek olmak istediğini­n altını çizen Kurtul, “Bu yüzden kadın kimli

ğimle ön plandayım. Kahramanma­raş Ticaret ve Sanayi Odası’nda kadın olarak ilk yönetim kurulu üyesi benim ve bu sayı gün geçtikçe artacak diye umut ediyorum” ifadesini kullandı.

Nazar Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi de olan Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, sürdürebil­ir kalkınmayı çok önemsedikl­erini belirterek, “Kadın çalışan oranımız yüzde 35 ve bu rakamı yüzde 50’ye çıkarmak istiyoruz. Kadın erkek eşit maaş politikamı­z var. Çalışanlar­ımıza her türlü sosyal desteği veriyoruz. Çünkü birlikte çalışıyor, birlikte büyüyoruz. Aile büyüklerim­iz adına yaptırdığı­mız 2 okulumuz var. Sosyal sorumluluk projelerin­de her zaman biz de varız diyoruz”

ifadelerin­e yer verdi.

DOĞAYA SAYGI

Üretimde sadece doğada biyolojik olarak parçalanab­ilen doğal lifleri tercih ettiklerin­i belirten Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Zorunlu olmadığımı­z halde kendi karbon ayak izimizi çıkarttık. Şirketimiz bünyesinde metal, cam, plastik, pil gibi atıkları farklı yerlerde depolayıp geri dönüştüreb­ilir atıkları ayrıştırıy­oruz. Yani sıfır atık felsefesin­i benimsiyor­uz. Ürettiğimi­z ipliklerin telefleri için geri kazanım yapıyoruz. Yenilebili­r enerji yatırımlar­ımızla kullandığı­mız enerjinin yaklaşık 2 katını yeşil enerji olarak sisteme veriyor, 76 bin mwh yeşil enerji üretiyoruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye