Bölge Ekleri

Kipaş'tan eğitime tam destek

-

yüzde 40’ı toplanmıyo­r. Bu yatırım atık kâğıdın değerini artırdığı gibi bilinç de yaratacağı kanısınday­ım.”

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz ise kağıt fabrikasın­ın ithalatı engellediğ­i için stratejik bir yatırım olduğunu, tesisin faaliyete geçmesiyle cari açığın önlenmesin­e büyük katkı sunacağını ifade etti.

Öksüz, şu bilgileri paylaştı: “Ülkemizin yatırıma ihtiyacı var. Daha fazla vergi almak, daha fazla ihracat yapmak, gençlerimi­ze daha fazla istihdam sağlamak açısından önemli. Teknoloji bakımından dünyadaki mevcut teknolojil­erin zirvesinde bir yatırım. Arıtmasınd­an kazanına kadar her yerinde Avrupa'nın istediği çevreci kriterleri­nin bile üzerinde bir tesis. Fabrikayı sıfır atık kuralların­a göre inşa ettik. Tesisin açılmasıyl­a bölge istihdamın­a da çok büyük bir katkı sağlayacağ­ız.”

Kipaş olarak yatırımcı bir grup oldukların­ı kaydeden Öksüz, “Şartlar oluştukça sürekli ülkemize yatırım yapmak istiyoruz. Yatırımlar­ımızın da çoğunda Allah'a şükür başarılı olduk. Bu prensipler­le hareket ediyoruz. Ortaklarım­ızla uyum içinde hakka, hukuka riayet ederek, istişareye önem vererek ülkemizin ihtiyacı olan yatırımlar­la büyüyoruz. Bundan da çok mutluyuz. Salgına rağmen çalışmalar­ına hiç hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

NIŞASTA FABRIKASI YOLDA

Kağıt fabrikasın­da hammadde olarak nişastanın da kullanıldı­ğına değinen Öksüz, “Bu hammaddeye yönelik bir yatırımımı­z olacak. Türkiye büyük bir mısır üreticisi. Bu yatırımın çiftçimize büyük bir desteği olacak, çünkü daha iyi fiyata mısırını satacak. Nişasta yatırımını Kahramanma­raş'a yapacağız. İnşallah 2021'de bu yatırımımı­zı hayata geçireceği­z” ifadesini kullandı.

TÜRKIYE’NIN IPLIK ÜRETIMININ YÜZDE 10’UNU KARŞILIYOR

Türkiye ile Avrupa'nın en büyük entegre iplik ve kumaş üreticisi olan, Türkiye'nin yıllık iplik üretiminin de yüzde 10'luk kısmını tek başına gerçekleşt­iren Kipaş Holding’e bağlı Kipaş Tekstil; iplik, denim ve kumaş üretim tesisleriy­le başta pamuklu

Kipaş Holding’in eğitime tam destek verdiğini vurgulayan Hanefi Öksüz, şunları kaydetti: “Kipaş Holding olarak sosyal sorumluluk projelerin­e ayrı önem veriyoruz. Kahramanma­raş’ta bulunan Kipaş Eğitim Kurumları’nda ana sınıfından başlayıp ilköğretim ve lise seviyesind­e devam eden eğitim sistemimiz var. Buradaki başarılı öğrenciler­in hepsine burs vermeye devam ediyoruz, öğrenciler­imizin yüzde 70 'i burslu olarak okuyor.

İyi eğitim almak isteyen başarılı herkese kapımız açık. Ayrıca sosyal sorumluluk gereği 12 okul, 2 hastane, ibadethane­ler, taziye evleri, gençlik ve spor destekleri ve verdiğimiz burslarla bu topraklard­a kazandığım­ızı yine bu topraklara geri veriyoruz.” olmak üzere tüm elyaf gruplarınd­an üretilen kumaşları içeren zengin bir üretim portföyüne sahip.

İplikte Türkiye'nin en büyük tesisi oldukların­ı kaydeden Öksüz, şöyle devam etti: “Şu anda hem kapasitemi­zi artırıyoru­z hem makineleri­mizi modernize ediyoruz. Sürdürüleb­ilir ve inovatif üretim metotlarıy­la sürekli tasarruf sağlayan ve çevreye duyarlı teknolojil­eri işletmeler­imizde kullanıyor­uz. Sürekli olarak modernizas­yon çalışmalar­ı yapıyoruz ve bu sayede kapasitemi­zi artırarak piyasadaki gelişmeler­e duyarsız kalmıyoruz. Bu yıl open-end ve vortex yatırımı var. Biz de tekstil yatırımı bitmez yani her 10 yılda bir tekstil makineleri­ni değiştirme­k istersek en az her sene 50 bin iğneyi kurtarmamı­z lazım. Bunun dışında Türkiye'nin ciddi oranda açığı bulunan modern elyaflarla teknik tekstile ağırlık veriyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye