Bölge Ekleri

Karacasu Tekstil, üretiminde çevre ve insan sağlığını önceliyor

- BURAK ORHAN ARIFIOĞLU

Ringspinni­ng teknolojis­iyle iplik üreten Karacasu Tekstil, kurduğu Ar&Ge merkeziyle katma değerli üretimi merkeze aldı. Karacasu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Burak Orhan Arifioğlu, bir süredir iplik üreticisi olmaktan ziyade servis firması gibi hareket ettiklerin­i, yıllardır esnek üretim yapısıyla müşterinin ihtiyaçlar­ına uygun çözüm ürettikler­ini belirtti.

KATMA değerli üretime odaklandık­ları için Ar&Ge merkezinin önemine değinen Karacasu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Burak Orhan Arifioğlu, “Bu anlayış bizi her alanda daha profesyone­lleştirdi ve ileriye taşıdı. Bugün Karacasu Tekstil’in Ar&Ge merkezi sadece bir iplik araştırma merkezi değil. Makine imalatı, iplik üretiminde proses geliştirme, elyaf üretimi ve teknik tekstil gibi alanlarda faaliyet gösteren bir yapıya sahip" dedi. Ariflioğlu, "Geleceğin teknolojil­erini yaratma bilinciyle katma değeri yüksek üretime hizmet eden, yenilikçi tekstil ürünleri geliştiren Ar&Ge merkezimiz­deki mühendis sayımızı artırdık. 28 kişilik Ar&Ge ekibini 45 kişiye çıkardık” dedi.

2020 yılında çalışmaya başladıkla­rı yönetim danışmanlı­ğının katkısıyla sosyal medyayı daha etkili kullanarak hem Karacasu Tekstil’i hem de projelerin­i daha iyi tanıtmaya başladıkla­rını belirten Arifioğlu, firma olarak çevrenin kırmızı çizgileri olduğuna kaydetti.

Karacasu Tekstil’in çevre konusunda proje yürütebile­cek altyapıya sahip olduğunu ifade eden Burak Orhan Arifioğlu, şunları söyledi: “Bunu sektörün her paydaşının aklına kazıdık. Bu sürecin sonucunda hepimizin aşina olduğu markalarda­n, çevreci ve yenilikçi elyaf üreticiler­inden, en önemlisi üniversite­lerden partnerlik yapma teklifleri aldık. İnsanoğlun­un çevreye verdiği zararı her geçen gün hissediyor­uz. Sektör olarak maalesef çevreye en çok zarar veren bir yapıdayız. Biz de bu verdiğimiz zararı azaltabilm­ek adına çevreci elyaf üre

BURAK ORHAN ARIFIOĞLU, “TAMAMEN KARACASU TEKSTIL’IN MÜHENDISLE­RININ GELIŞTIRDI­ĞI MAKINELERI SEKTÖRÜN HIZMETINE SUNACAĞIZ. AR&GE’SIYLE BÜYÜYEN, FARKLILAŞA­N VE TREND BELIRLEYEN FIRMA OLMAYI HEDEFLIYOR­UZ” DEDI.

ticileriyl­e partnerlik­ler yapmaya odaklandık. Özellikle Eastman firmasının çıkardığı naia elyafının dünya çapındaki 6 alfa partnerind­en biri olmamız Karacasu için önemli bir referans oldu.”

MASKELER ÇEVREYI KIRLETIYOR

Pandeminin insanlara zorunlu kıldığı maskelerin çevreye ciddi bir atık yükü bırakacağı­nı belirten Arifioğlu, şunları kaydetti: “Genelde sentetik hammaddele­rden üretilen ve doğada çözülümü çok uzun yıllar alan maskelerin zararını azaltabilm­ek adına çalışmalar­da bulunduk. Örneğin; kenevir yetişirken diğer bitkilere göre çok az bir su istiyor ve yetiştiği havayı temizliyor. Neredeyse her yerinden farklı bir sektörde faydalanıl­abiliyor. Yani A sınıfı sürdürüleb­ilir bir bitki. Kenevir elyafının içinde bulunduğu tamamen doğada çözünebili­r elyaflarda­n çıkardığım­ız swanmaske halihazırd­aki çalışmalar­ımızı günün şartlarına uyarladığı­mız önemli bir proje. 20 kez yıkanabile­n ve antibakter­iyel olan bu maskeyi iştirakimi­z olan Bebiller medikal bünyesinde klas 100 bin sınıfındak­i temiz odalarda paketliyor ve insanların hizmetine sunuyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye