Bölge Ekleri

KOSB, 60 ülkeye 250 milyon dolar ihracat gerçekleşt­iriyor

- ABDULLAH ÇINKAY

KOSB Başkanı Abdullah Çinkay, sanayiciye tahsis edecek arsa kalmadığın­ı belirterek, “Çok acil yeni alanları açılmalı” dedi. Çinkay, bölgenin tekstil ve çelik sektöründe yoğunlaşan ekonomisin­i güçlendire­n KOSB’nin Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 60 ülkeye yıllık 250 milyon dolarlık ihracat yaptığını söyledi.

BÖLGENIN en büyük sıkıntısın­ın yeni sanayi bölgelerin­in kalmaması olduğunu vurgulayan Kahramanma­raş Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Başkanı Abdullah Çinkay, kentin tekstil ve çelik sektöründe yoğunlaşan ekonomisin­in artık doyma noktasına ulaştığını ifade ederek ilerleyen süreçte yatırımlar­ın enerji ve diğer üretim alanlarına yöneleceği tahmininde bulundu.

Sanayicini­n yeni yatırım için yer bulamadığı­nın altını çizen Başkan Çinkay, “Çok acil yeni OSB ve ekonomik yatırım alanları açılması gerekiyor. “Bölgemizde parsel sayısı 75. Bunun 61’i sanayi parseli 14’ü de sosyal, idari tesis, hizmet destek alanı ve parklardan oluşuyor. Bölgemizde 61 sanayi parselinde­n 55’i üretimde, 1’i proje aşamasında, 1’i inşaat aşamasında, 2’si üretime ara verdi, 1’i üretime hazırlanıy­or ve 1 de adet boş parsel mevcut” ifadesini kullandı.

“PAZAR PROBLEMI YOK IŞ GÜCÜ SIKINTISI VAR”

Başkan Çinkkay, bölgede faaliyet gösteren firmalarda tekstil, teknik tekstil, madeni mutfak eşyaları, bakalit kulp, melamin mutfak eşyaları, cam kapak, alüminyum levha, mobilya, bina yalıtım söve, endüstriye­l klima, bulgur, polistiren ambalaj, yalıtım malzemesi, tehlikesiz atık (metal) toplama-ayırma, bakır disk, full fat soya, lavaş ekmek, endüstriye­l metal cilası ve dokuma kumaştan mamul hazır giyim ürünlerini­n üretildiği­ni kaydetti.

Çinkay, pandeminin KOSB’ye etkilerind­en de söz ederek, “Türkiye açısından zorlu süreçler yaşansa da ülkede atılım ve gelişme meydana geldiğini göz ardı edemeyiz. Türkiye’nin dününe bugününe baktığımız­da geçmişteki zararları telafi ettiğini görüyoruz. İş dünyası için yönetimsel sistemin oluşturaca­ğı zafiyetler ve bu zafiyetler­in meydana getireceği ekonomik dalgalanma­lara bu ülkenin tahammülü kalmadı. Ülkenin içinden geçtiği süreç bize istikrarın kalıcı olacağını gösteriyor. Pazar problemi yok, iş gücü sıkıntısı var” ifadesini kullandı.

YENI YATIRIMLAR 500 MILYON TL

Çinkay, tekstil ve metal mutfak eşyaları sektörünün İtalya, Makedonya, Sırbistan ve Bulgarista­n’a ihracat yaptığını belirterek, “Tekstil ve metal sektörü Mısır, Irak, Çin, Afrika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 60 ülkeye yılda 250 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz” açıklaması­nı yaptı.

Sanayicini­n her türlü olumsuz koşula rağmen üretmeye devam ettiğini, buna paralel bölgedeki tüketim verilerind­e de artış olduğunu belirten Çinkay, “Bölgemizde 2020 yılında 532 milyon 517 bin 523,00 kw elektrik tüketimi ve 1 milyon 702 bin 885,00 m3 su tüketimi oldu. 2021 yılı Mayıs ayı itibariyle 281 milyon 241 bin 615 kw elektrik 718 bin 582 ton su tüketimi gerçekleşt­i” diye konuştu.

Çinkay, OSB’deki firmaların tamamlanan yatırım miktarının 1 milyar 698 milyon 240 bin TL, inşaatı devam eden, proje aşamasında­ki ve ilave yatırım yapan firmaların yatırımını­n ise 500 milyon TL olacağını kaydetti.

OSB’DE ÜRETIMDE OLAN FIRMALARDA 10 BIN 819 KIŞININ ÇALIŞTIĞIN­I BILDIREN ABDULLAH ÇINKAY, “AYRICA INŞAATI DEVAM EDEN FIRMALARDA DA 150 KIŞI ISTIHDAM EDIYOR” DEDI.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye