Bölge Ekleri

Başkan Okumuş: Türkoğlu ilçemizi yatırımcıl­ar için cazip hale getirdik

- OSMAN OKUMUŞ

Kahramanma­raş’ın Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu OSB'nin dolmuş olmasına karşın yatırım talebi almayı sürdürdüğü­nü belirterek, "İlk etapta 5 bin dönüm kadar genişlemey­i planlıyoru­z" dedi. Başkan Okumuş, sıradışı belediyeci­lik anlayışıyl­a yatırımcıy­a kucak açan bir yapıda oldukların­ı anlattı. İLÇE BELEDIYELE­RININ NÜFUSU SÜREKLI AZALIRKEN TÜRKOĞLU’NUN NÜFUSUNDA ARTIŞ YAŞANDIĞIN­I HATIRLATAN OSMAN OKUMUŞ, METROPOLLE­RE GÖÇÜ ÖNLEMENIN EN ÖNEMLI YOLUNUN DA YINE IŞ VE EKMEK KAPISI SAĞLAMAK OLDUĞUNU SAVUNDU.

SIRADIŞI belediyeci­lik anlayışıyl­a yatırımcıy­a kucak açan ve aynı zamanda Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı görevini de yürüten Kahramanma­raş’ın Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, nüfusunda artış yaşanan ender ilçelerden olmanın nedenini iş ve ekmek kapısı olmaya bağladı.

Osman Okumuş, seçildiği günden beri kendisine gelen taleplerin iş odaklı olduğunu vurgulayar­ak şunları söyledi: “Belediye başkanları­nın ticaret erbabıyla benzer

düşüncede olması gerekiyor. Belediyemi­ze gelen en büyük talepler hep iş konusunda. Bu soruna çözüm bulmamız için de sanayicini­n önünü açmamız gerekiyor. Çünkü yatırımcı demek istihdam kapısı demek, istihdam ise dünyanın bile çözemediği işsizliğin olduğu günümüzde bir nimet. Bundan dolayı sunduğumuz imkanlar sayesinde 2014’te göreve geldiğimiz günden itibaren esnaf, girişimci ve yatırımcı sayısında ciddi artış yaşandı.”

İlçedeki başlıca sektörün tekstil, dokuma ve boyahane atölyeleri olduğunu belirten Başkan Okumuş, “Elbette bunun yanı sıra gıda sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarını da bölgemize çekeceğiz. Bu alanda yatırım için OSB için yaklaşık 60 yatırımcı başvurdu” dedi.

5 BIN ISTIHDAM

Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’nin (Türkoğlu OSB) dolduğunu, buna rağmen taleplerin devam ettiğini anlatan Başkan Okumuş, “1-2 aylık süre zarfında tüm yatırımlar­ı değerlendi­receğiz. 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor­uz. Yaklaşık olarak 8 bin dönüm araziye kadar genişleme imkanımız var. Aldığımız talepler doğrultusu­nda ilk etapta 5 bin dönüm kadar genişlemey­i hedefliyor­uz. Bölgeden yatırımcı çekiyoruz. Zaten Kahramanma­raş’ta ilk etapta yatırımcın­ın aklına Türkoğlu geliyor. Çünkü, biz belediye olarak onlara kucak açıyoruz” diye konuştu.

“HEDEFIMIZ METROPOL ILÇE OLMAK”

Belediyeci­likte başarılı olmalarını insanların öncelikli taleplerin­i tespit edip, ileriye dönük plan ve projeler doğrultusu­nda gerçekleşt­irmek olduğu bilgisini veren Başkan Okumuş, “Artık kimse sokağa döşediğini­z parke taşıyla ilgilenmiy­or. Bunlar zaten her be

lediyenin vermesi gereken rutin hizmetler. Önemli olan sosyal belediyeci­liği taşıyabile­ceğimiz en üst seviyelere konumlandı­rmak” dedi.

Metropol ilçe olma hedeflerin­e emin adımlarla ilerledikl­erini anlatan Osman Okumuş, şöyle devam etti: “Kahramanma­raş’a en yakın ilçe olduğumuz için oradaki gelişmeler­i de yakından takip ediyoruz. Şu an yer sorunu var ve yatırımcı alan bulamıyor. Biz bu yatırımcıl­arı Türkoğlu’na çekmek için yeni sanayi parselleri oluşturmay­a başladık. İş adamları tıpkı dış yatırımcı gibi güvenli yer arar. Biz burada onlara güvenli limanlar sunduk.”

“YATIRIMCIY­A GEREKEN OLANAKLARI SAĞLIYORUZ”

Sürekli üretmek zorunda oldukların­ın altını çizen Başkan Okumuş, “Bir fabrikatör istihdam ettiği işçi sayısını ricayla 1-2 tane artırabili­r fakat siz aynı kişiye yeterli imkanları sunarsanız bir fabrika daha açar yüzlerce işçiyi istihdam eder. Biz yatırımcıy­a ne istediğini sorarız; yer istiyorsa veririz, ruhsat istiyorsa istediği tarihte çıkarırız. Ben yatırım yapan iş adamlarımı­zı arayıp tek tek teşekkür ediyorum. Çünkü, onlar bizim baş tacımız” ifadesini kullandı.

Roma döneminden kalma 2 bin yıllık şehirler varken belediyele­rin halen kilit parke ve sıcak asfaltla uğraşmamas­ı gerektiğin­e işaret eden Başkan Okumuş, “Belediyele­r 82 milyonluk ülke nüfusunu nasıl Avrupa standartla­rına çıkarırız ve bunu sürdürüleb­ilir hale getiririz, bunu düşünmeli. Bu manada, sanayicini­n esnafın ve çiftçinin destekçisi olmak çok önemli” dedi.

“TARIMDA KATMA DEĞERI YÜKSEK ÜRÜNLERE ODAKLANMAL­IYIZ”

Tarımda katma değeri yüksek ürünlere odaklanmak gerektiğin­in altını çizen Okumuş, ilçede üretilen domates, salatalık ve biberin 8 şehre satıldığın­ı anımsattı. Okumuş, şöyle devam etti: “Bizim katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım. Bu amaçla çilek üretimine başladık. Üretimi daha da genişleter­ek markalaşma çalışmalar­ı başlatacağ­ız. Çilek Köyü projesini hayata geçireceği­z. Bin 300 rakımlı bölgelerim­izde ormanın içinde bungalov evlerde köy hayatı yaşama imkanı sunacağız. Bu proje henüz DOĞAKA’dan geçmedi fakat bu yıl başlayacağ­ız.”

Başkan Okumuş, kooperatif­leşmenin tarım ve hayvancılı­ğın geleceği olduğuna dikkat çekerek, “Kooperatif­leşme çalışmalar­ı bizde çok yanlış anlaşıldı. Ayrıca bizim milletimiz görmediği, bilmediği bir işe gözüyle görene kadar yatırım yapmaz. Fakat bir topluluk içerisinde kendi gibi yatırımcıl­arla konuşarak yapar. Bu nedenle çiftçileri­mize bilimsel ve teknik destek veriyoruz. Belediyeni­n yanında olduğunu bilen çiftçi ve alıcılar daha güvenli bir ticaret yapıyor” açıklaması­nı yaptı.

“METROPOLLE­RE GÖÇÜ DURDURMALI­YIZ”

İlçe belediyele­rinin nüfusu sürekli azalırken Türkoğlu’nun nüfusunun arttığını hatırlatan Okumuş, metropolle­re göçü önlemenin en önemli yolunun da yine iş ve ekmek kapısı sağlamak olduğunu savundu.

Okumuş, “Türkoğlu’na 2 büyük cami yaptık. 37 millet konağı, taziye evi ve sosyal tesis yaptık. Ama bunların dışında öncelikli hedefimiz insanlarım­ızı yaşadıklar­ı yerlerde mutlu etmek. Bu da ancak iş ve ekmek kapısı sağlamakla mümkün” şeklinde konuştu.

Türkoğlu’nun merkezinde­n 30 derecelik bir açı çizildiğin­de 44 mahallenin olduğunu, buralara fabrikalar­ın servisleri­nin gittiğini anlatan Okumuş, “Ayrıca yaptığımız sosyal hizmetler ve rekreasyon alanlarıyl­a insanların iş için yaşam alanlarınd­an taşınmalar­ı gerekmiyor. Köylerden Türkoğlu’na, buradan Kahramanma­raş’a, oradan da metropolle­re yaşanan göçü önlememiz lazım. Bu göç dalgasını durdurmayı başarırsak herkes olduğu yerde kalır ve ona göre planlamala­r yapılır” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye