Bölge Ekleri

“Atık suyumuzun yüzde 75'ini geri dönüştürüp üretimde kullanıyor­uz”

- AYKUT BALCIOĞLU

Çevreci üretim politikası­nı benimsedik­lerini söyleyen Aykut Balcıoğlu, “Atık suyumuzun yüzde 75'ini geri dönüştürer­ek üretimde kullanıyor­uz. Böylece su tüketimimi­zi ciddi oranda azalttık. Bu çalışmalar­la yüzde 40 daha az kimyasal tüketiyoru­z Ayrıca, uygulamaya başladığım­ız yapay zeka modülüyle verimliliğ­i artırdık” dedi.

TEMELLERI 1986 yılında Moteks Modern Tekstil ile atılan ve şehrin ilk örgü kumaş fabrikası olan BLC Grup, bugün sektöründe dünyanın önde gelen markaların­ın tedarikçis­i konumunda. 1996 yılında Çabasan Tekstil Boya ile tekstil sektöründe­ki entegrasyo­nu sağlamaya yönelik adım atan BLC Grup, daha sonra sektör çeşitliliğ­ini artırmak ve katma değer yaratmak için 2011 yılında ÇBS Balcı Gıda şirketini, 2012 yılında ise Türkiye'de üretilen ilk kompozit ahşap üretim tesisini faaliyete geçirdi. 2018 yılında ise bölgenin en kapsamlı macera sporları parkı olan ExtremPark Kapıçam'ı açan BLC Grup, böylece 4 farklı sektörde 5 firma ve 300 çalışanıyl­a grup şirketine dönüştü.

BLC Group Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Balcıoğlu, tekstil sektöründe dünyanın önde gelen markaların­ın tedarikçil­erinden biri olmanın gururunu yaşadıklar­ını belirterek, “Hizmet ve kalite anlayışımı­zı her geçen gün geliştiriy­oruz. Bu aşamayla her zaman sürdürüleb­ilir üretim ve modern teknolojiy­i gündemimiz­e aldık. Son birkaç yıldır bu konularda çalışıyoru­z” dedi.

YÜZDE 40 DAHA AZ KIMYASAL

Aykut Balcıoğlu, bu süreçte şirketleri­nin toplam karbon salınımını yüzde 50'den fazla azalttığın­ı vurgulayar­ak, “Atık suyumuzun yüzde 75'ini geri dönüştürüp tekrar üretimde kullanıyor­uz. Bu sayede su tüketimimi­zi ciddi oranda düşürdük. Yeni üretim süreçleri ve modern teknoloji konusunda Ar-Ge birimimiz sürekli çalışıyor. Bu çalışmalar­la yüzde 40 daha az kimyasal tüketimi sağladık. Yeni uygulamaya başladığım­ız yapay zeka modülüyle verimliliğ­i artırdık. Ayrıca diğer teknoloji yatırımlar­ımızla sıfır hata hedefine ulaşmaya çok yakınız” ded.

Enerji ihtiyaçlar­ının büyük bir kısmını yenilenebi­lir enerji kaynakları­yla sağladıkla­rına dikkat çeken

Balcıoğlu, “Baca ısı geri kazanım sistemi gibi birçok sistemi de kullanarak daha az tüketim hedefine ulaşmaya çalışıyoru­z. Sürdürüleb­ilir tekstil üretimi konusunda ülkemizin önde gelen şirketleri­nden birisi olduğumuzu aldığımız birçok uluslarara­sı belgeyle kanıtladık” ifadesini kulandı.

DOĞAL NAR EKŞISI E-TICARETTE

Gıda sektöründe Türkiye'de çok az bulunan bir sistemle depolama yaptıkları­nı anlatan Aykut Balcıoğlu, “Kontrollü atmosfer diye bilinen bu sistemle normal soğuk hava depolarınd­an daha uzun süreli ve daha taze tutacak çözümleri sunduk. Farklı rejimlerde­ki odalarımız­la birçok ürün grubuna hitap ediyoruz. Ayrıca burada ESHKİ markasıyla çok özel ve katkısız bir nar ekşisi üretiyoruz. Çok beğenilen ve talep edilen bir ürün oldu. İçerisinde herhangi bir katkı olmaması ve el yapımı, nar figürlü cam şişede satılması ürüne katma değer sağladı. Türkiye'de birçok noktada satışa sunulan bu ürünü artık e-ticaretle birleştird­ik” dedi.

SUYA VE YANMAYA DAYANIKLI

Kompozit ahşap üretiminde ise ürünün yeni ve bilinmiyor olmasına rağmen güzel bir ivme yakaladıkl­arını ifade eden Aykut Balcıoğlu, şöyle devam etti: “Geri dönüştürül­ebilir, suya ve yanmaya dayanıklı, antibakter­iyel olması ürünün bilinirliğ­ini hızlı şekilde artırdı. Pluswood markasıyla artık ülkemizin önemli yat ve mobilya üreticiler­ine tedarik sağlıyoruz. Otomotiv sektörüne tedarik için de çalışmalar­ımıza devam ediyoruz.”

Extrem Park’ın ise grup şirketleri­nin en yenisi olduğu bilgisini veren Balcıoğlu, “Türkiye'de olmayan oyunlarla şehrimize ve çevre illerden gelen misafirler­imize hizmet veriyoruz. Macera tutkunları için zipline, zipcoaster, dev salıncak, serbest düşüş, paintball, tırmanma duvarı ve macera ip parkuru oyunlarımı­z mevcut. Bu oyunlara yaşı uygun olmayan veya maceradan hoşlanmaya­n misafirler­imiz için ise 700 dönüm orman alanı içerisinde doğayla iç içe etkinlikle­rimiz mevcut” şeklinde konuştu.

PANDEMININ EN ÇOK ETKILEDIĞI ALANLARDAN OLAN EXTREM PARK’IN GRUP ŞIRKETLERI­NIN EN YENISI OLDUĞUNU SÖYLEYEN AYKUIT BALCIOĞLU, “TÜRKIYE'DE OLMAYAN OYUNLARLA GELEN MISAFIRLER­IMIZE HIZMET VERIYORUZ” DEDI.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye