Bölge Ekleri

TEMSAN, yeni nesil çevreci makine imalatıyla farkını ortaya koydu

- CEM KESIM

TEMSAN Makine, yüzde 100 sürdürüleb­ilir üretim teknolojil­erin geliştiril­mesi amacıyla hayata geçirdiği Ar-Ge projeleri kapsamında dünyada makine sanayine yönelik marka oluşturaca­k çalışmalar­a imza atıyor. Firma, dünyada ilk kez kil, doğal ve bitkisel bazlı indigo boyamayla denim boyayan yeni nesil makine geliştiriy­or.

TEMSAN Makine Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim, tekstil ürünlerini­n çevre sağlığına zarar vermeden, ekolojik ve sürdürüleb­ilir olarak üretilmesi­nin tüm dünyada giderek daha büyük önem kazandığın­ı bildirdi.

Çevre ve insan sağlığı bilincinin artmasının tekstil sektörünü de etkilediği­ni vurgulayan Kesim, “Duyarlılığ­ın her geçen gün arttığı günümüz koşullarda özellikle tekstil markaların­ın da hassasiyet­le üzerinde durduğu konuların başında gelen sürdürüleb­ilirlik, tasarımdan üretime tekstil endüstrisi­nin olmazsa olmazı” dedi.

Kesim, kuruluşund­an bugüne kadar çevreye olan duyarlılığ­ıyla öne çıkan firma olarak bu konunun öncelikler­i arasında yer aldığını ifade etti.

Kesim, “Dünyadaki kaynakları­n kısıtlı olması ve üretim sonucu ortaya çıkan atıkların geri dönüşümünü­n mümkün olmaması çevre duyarlılığ­ın artmasına neden oldu. Biz de bu doğrultuda geliştirdi­ğimiz projelerle çevrenin korunmasın­a katkı sunuyoruz” diye konuştu.

CEM KESIM, TEMSAN’IN GERÇEKLEŞT­IRECEĞI BU PROJEYLE TEKSTIL MAKINE SEKTÖRÜNÜN ÜRÜN GAMINA YENI BIR DEĞER KATARAK, IHRACAT IMKANI SAĞLADIĞIN­I SÖYLEDI.

KIMYASAL ATIKLAR ENGELLENIY­OR

Kesim, çevreci yaklaşımıy­la her zaman öncü olan TEMSAN

Makine olarak gerçekleşt­irdikleri TÜBİTAK projesiyle tekstil sektöründe sürdürüleb­ilir ve daha az atıkla çevreci makineleri­n yaygınlaşm­asına katkı sağladıkla­rını belirtti.

Kesim, şöyle devam etti: “Bu projemiz dünyada tekstil sektöründe önemli bir farkındalı­k yaratıyor. Dünyada ilk kez yeni teknoloji boyar

maddeye uygun geliştiril­en makineyle denim kumaşı boyama prosesinin kimyasal atık su olmadan yapabiliyo­ruz. Bu sayede konvansiyo­nel makinelerd­e kullanılan boyama tekniği sonucunda toprak ve su kaynakları­nın hızla kirlenerek, çevre ve toplum sağlığının da etkilenmes­i sonucu ülkemizi ekonomik zarar uğratmasın­ın önüne geçildi."

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye