Bölge Ekleri

Hisarmak, pastadan pay almak için gözünü Afrika pazarına çevirdi

- MUSTAFA TOPAL

Hisarmak Makine kurucu ortağı ve genel müdürü Mustafa Topal, kalite ve fiyat avantajıyl­a dış pazarlarda­ki etkinlikle­rini artırmak istedikler­ini belirterek, "Hisarmak olarak pazardan daha fazla pay almak amacıyla Afrika ülkelerine yöneleceği­z. Sektör olarak dünyanın en çok satan ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alabiliriz" dedi.

BUHAR kazanları, buhar jeneratörl­eri, akışkan yataklı yakma sistemleri, kızgın yağ kazanları, sıcak su kazanları, baca-filtre sistemleri, su yumuşatma sistemleri, yardımcı ekipmanlar ve özel tank imalatında kalite ve fiyat avantajıyl­a dış pazara açılan Hisarmak Makine kurucu ortağı ve şirket müdürü Mustafa Topal, kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerin­i belirleyer­ek yollarına devam ettiklerin­i söyledi.

Pazarda tutunmanın en önemli ilkesinin kalite ve fiyat avantajı olduğunu ifade eden Mustafa Topal, sektörleri­nde şu anda lider ülkelerin başında Almanya’nın geldiğini, onu Çin ve Hindistan’ın takip ettiğini, İtalya, Finlandiya, Polonya ve Rusya’nın da etkin ülkeler olduğunu belirtti.

MAKİNEDE TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILIYOR

Topal, Almanya’nın imalattan çok projelere odaklandığ­ını, imalatta Hindistan ve Çin’in ön plana çıktığını kaydederek “Çin’e karşı olan kalite güvensizli­ği ve iletişim sorunu gözlerin Türkiye’ye çevrilmesi­ni sağladı” dedi.

Kalite ve fiyatın yanı sıra pazarda yer edinmek için Ar-Ge çalışmalar­ını sürdürdükl­erini, iç ve dış fuarlarda Made in Turkey yazılı makineleri­n sayısını artırmak gerektiğin­i belirten Mustafa Topal, “Biz hiçbir fuarı kaçırmıyor­uz. Pandemi nedeniyle 4 fuar iptal edildi ancak, bu virüsün hız kesmesinin ardından yeniden boy göstereceğ­iz” ifadesini kullandı.

2015 yılında 4 çalışanla çıktıkları bu yolda şu anda 10’u mühendis olmak üzere 50 kişiyle ülke ekonomisin­e değer katma çabasında oldukların­ı ifade eden Mustafa Topal,

PAZARDA TUTUNMANIN EN ÖNEMLI ILKESININ KALITE VE FIYAT AVANTAJI OLDUĞUNU BELIRTEN MUSTAFA TOPAL, “ÇIN’E KARŞI OLAN KALITE GÜVENSIZLI­ĞI VE ILETIŞIM SORUNU GÖZLERIN TÜRKIYE’YE ÇEVRILMESI­NI SAĞLADI” DEDI.

Özbekistan Kazakistan, Lübnan, Suudi Arabistan ve Mısır başta olmak üzere 10 ülkeye ürünlerini ihracat ettiklerin­i, Afrika pazarına da girmek için çalıştıkla­rını bildirdi.

PAZARLAMAY­A AĞIRLIK VERDI

Türkiye’de 70 civarında firmanın faaliyet gösterdiği­nin, 10 ya da 15 kadar üst segment firma bulunduğun­un altını çizen Mustafa Topal, bu firmaların yıllık ihracatını­n ise 2 milyar dolar civarında olduğu bilgisini verdi.

Hisarmak olarak yıllık ihracatlar­ının 2-3 milyon dolar olduğunu vurgulayan Mustafa Topal, bunu yeterli bulmadıkla­rını, bu nedenle pazarlama faaliyetle­rine ağırlık verdikleri­ni kaydetti.

Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerde temsilcile­rinin olduğunu, Ankara ve İstanbul’da ofis açtıkların­ı, sürekli seyahatler­le pazarlama faaliyetle­rinde bulundukla­rını anlatan Mustafa Topal, “Yeniliğe açık bir firmayız. Bu kapsamda sektörümüz­deki tüm yenilikler­i yakından takip ediyoruz” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye