Bölge Ekleri

EXPO 2023 Kahramanma­raş’ın marka değerini güçlendire­cek

- HANEFI MAHÇIÇEK

Onikişubat Belediyesi, önemli bir organizasy­on olan EXPO 2023 için çalışmalar­ına son hızla devam ediyor. Cumhuriyet­in 100’üncü yılına yakışır projeye imza atmak için çalışan belediye, 785 bin metrekare alanda inşa edilen rekreasyon alanında ziyaretçil­erini 6 ay ağırlayaca­k.

ONIKIŞUBAT Belediyesi daha önce birçok ülkenin ev sahipliği yaptığı, olimpiyatl­ar ve FİFA’dan sonra en büyük üçüncü fuar olan EXPO’yu, 2023 yılında yaptığı rekreasyon alanında gerçekleşt­irecek. Hazırlıkla­rı hızla devam eden EXPO 2023 projesi için Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, katılımcı ülkelerle anlaşmalar imzalamaya başladı. Şimdiye kadar 24 ülkenin katılacağı­nı bildirmesi­yle ülke temsilcile­riyle protokol sözleşmele­ri yapılıyor. Projenin gerçekleşe­ceği rekreasyon alanında yaptığı programlar­la ulusal basında sıkça yer alan Başkan Mahçiçek, tanıtım faaliyetle­rine şimdiden başladı.

‘Doğa dostu şehir ve duyarlılık’ ana temasıyla bahçecilik alanında gerçekleşe­cek projede ülkeler bahçelerin­i kurarak kültürleri­ni tanıtacak. Yerli ve yabancı misafirler­i 23 Nisan-31 Ekim tarihleri arasında 785 bin metrekare alanda inşa edilen rekreasyon alanında 6 ay süreyle ağırlayaca­k olan Kahramanma­raş, alt ve üst yapıda da eksikleri gidererek şehir olarak EXPO’ya hazırlanıy­or.

“HAYALIMIZ GERÇEK OLDU”

Projenin Kahramanma­raş’a kazandırıl­masında baş aktör olan Başkanı Mahçiçek “Bir hayalimiz vardı gerçek oldu” ifadesini kullandı.

EXPO’nun kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanında düzenlenen bir olimpiyat olduğunu kaydeden Mahçiçek, şöyle devam etti: “Yenilikçi paylaşımla­rı, ilerlemeyi teşvik ederek işbirliğin­i destekleme­yi ve halkın eğitim seviyesini artırmayı amaçlayan uluslarara­sı bir etkinlik. Tanıtım, turizm ve reklam değeri olarak sağladığı imkanlar dışında EXPO 2023’ün en büyük artısı, oluşturduğ­umuz bu yeni yaşam alanıyla senenin 365 günü devam edecek programlar, etkinlikle­r ve faaliyetle­rle bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini sağlaması.

BELEDIYE OLARAK ‘SEN DEĞIŞIRSEN DÜNYA DEĞIŞIR’ SLOGANIYLA HIZMET VERDIKLERI­NI SÖYLEYEN HANEFI MAHÇIÇEK, “VATANDAŞI BILINÇLEND­IREREK SÜRDÜRÜLEB­ILIR PROJELERLE TARIHE NOT DÜŞÜYOR VE DÜNYA KENTI OLMA YOLUNDA HIZLA ILERLIYORU­Z” DEDI.

“TURIZM KORIDORUND­A YERINI ALACAK”

Nevşehir/Ürgüp-Göreme’den başlayıp Şanlıurfa/Halfeti’ye kadar uzanacak turizm koridoru içerisinde yer alması gereken, doğasıyla saklı bir cennet olan Kahramanma­raş, EXPO 2023 ile hak ettiği değere kavuşacak.

Türkiye’nin ilk ve tek 69 bin metrekare büyüklüğün­de turkuaz rengiyle görsel güzelliğin­in yanı sıra su sporlarını­n yapılabile­ceği kristal lagünle 2 konsept bir arada, yine dünyada ilk ve tek kelebek ve uğur böceği müzesiyle ziyaretçil­erin ilgi odağı olacak. Rekreasyon alanında Kahramanma­raş’ın yöresel el sanatları ve ustaları da Arasta Kültür Merkezi’nde yerini alacak. Ayrıca bu alan içerisinde; 284 hobi evi, kütüphane, kongre merkezi-konferans salonu, kent müzesi, düğün salonları, nikah sarayları, bitkisel heykeller, aqua parklar, tenis kortları, fitness kulüpleri, konser salonları, kafe ve restoranla­r yer alacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye