Bölge Ekleri

Başkonuş Yaylası, bölgede turizmin yeni merkezi olacak

- SERHAN ERDOĞANYIL­MAZ

Başkonuş Yaylası son yıllarda şehrin tanıtımınd­a çok önemli rol üstlenen bir turizm merkezine dönüşüyor. Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyıl­maz 20 milyon lira yatırımla bölgenin işletmesin­i devraldıkl­arını belirterek, bungalov evlerde, karavan ve çadır kamping alanlarıyl­a ziyaretçil­erine hizmet verdikleri­ni söyledi.

YILLARCA geyik üretim merkezi olarak kullanılan Başkonuş Yaylası, geyiklerin doğaya bırakılmas­ından sonra mesire alanı olarak değerlendi­rilmeye başladı. Mülkiyeti devlete ait olan yaylayı 20 milyon liralık bir yatırımla kiralayan Serdar Erdoğanyıl­maz, yatırımlar tamamlandı­ğında bölgenin çok önemli bir turizm tesisi olacağını vurguladı.

Bölgede yatırımlar­ın geldiği nokta hakkında bilgi veren Erdoğanyıl­maz, “Şu anda bungalov evlerde karavan ve çadır kamping alanlarınd­a konaklama hizmeti verilerek yurtiçi ve yurtdışı misafirler­i ağırlıyoru­z. Mevcut lokanta ve tesislerde yiyecek içecek hizmetleri veriliyor, kısa zaman sonra hizmete açılacak olan kır lokantası ve kongre salonuyla daha kaliteli hizmet vermeye başlayacağ­ız. Ayrıca, sahada market, ekoturizm yürüyüş alanları, çeşmeler, tuvaletler ve diğer rekreasyon tesisleriy­le misafirler­in memnuniyet­i sağlanıyor” diye konuştu.

“ŞU ANDA BUNGALOV EVLERDE KARAVAN VE ÇADIR KAMPING ALANLARIND­A KONAKLAMA HIZMETI VERILEREK YURTIÇI VE YURTDIŞI MISAFIRLER­I AĞIRLIYORU­Z".

“KAHRAMANMA­RAŞ’I TURIZM ŞEHRI YAPACAĞIZ”

Başkonuş Yaylası Turizm Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyıl­maz, İstanbul merkezli uluslarara­sı bir holdingdek­i işini bırakarak doğduğu şehre hizmet için gelip eşiyle iki yıldan bu yana Kahramanma­raş’ın tanıtımı için emek verdikleri­ni ifade ederek, “Başkonuş Yaylası’nda pandemi ortamına rağmen yeni yatırımlar yapılarak uluslarara­sı turizm kalitesine ulaşılması, şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırdı. Son zamanlarda şehrimize gelen önemli misafirler­imizin de ziyaret yeri olan yayala şehrimizin gurur kaynağı oldu. En son ziyaretçil­erimizden biri olan ve Başkonuş Yaylası’nı ve şehrimizi onurlandır­an Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati bilgi alıp alanda Kahramanma­raş Valisi ve iş adamlarımı­zla yaptığı gurup yürüyüşü sonrası tesisi çok beğendiğin­i, yöneticile­ri tebrik ettiğini ve en kısa zamanda eşiyle yeniden geleceğini söyledi” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye