Bölge Ekleri

AKEDAŞ, kaliteli enerji için 850 milyon TL yatırım yaptı

- MUSTAFA YILMAZ

Kahramanma­raş ve Adıyaman’da 750 bini aşkın tüketiciye sağlıklı enerji hizmeti vermek için en büyük bütçeyi altyapı yatırımlar­ına ayıran AKEDAŞ Elektrik Dağıtım, özelleştir­me sonrası 850 milyon TL harcama yaptı. AKEDAŞ, bakımonarı­m ve yenileme çalışmalar­ının yanında uygun alanlarda şebekeyi yeraltına alarak kesintisiz enerji konforu sağlıyor.

AKEDAŞ Elektrik Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, sorumluluk sahaları olan Kahramanma­raş ve Adıyaman’da 1.7 milyonun üzerindeki nüfusun tamamına verimli ve sürekli enerji sağlamak için yollarına emin adımlarla devam ettiklerin­i söyledi.

AKEDAŞ olarak son 10 yılda büyük yatırımlar yaptıkları­nı, her geçen gün altyapı, teknoloji, şebeke, ekipman ve yenileme yatırımlar­ını gerçekleşt­irerek tüketiciye kaliteli enerji sunmak için yoğun çaba harcadıkla­rını ifade

eden Mustafa Yılmaz, özelleştir­me sonrası 850 milyon TL’ye yakın yatırıma imza attıkların­ı kaydetti.

Mustafa Yılmaz, zorlu arazi şartlarına sahip Adıyaman ve Kahramanma­raş’ın özellikle kırsal bölgelerin­de enerjinin sürekliliğ­ini sağlamak için master planlama çalışmasın­ı her geçen yıl yenileyere­k sürdürdükl­erini, AKEDAŞ bakım-onarım ve yenileme çalışmalar­ının yanında uygun alanlarda şebekeyi yeraltına alarak kesintisiz enerjinin konforunu sağladıkla­rını ifade etti.

YENILIKÇI YAKLAŞIM

Tüketiciye kalitenin yanı sıra en hızlı hizmeti verebilmek için teknolojin­in tüm imkanların­ı kullanan ve yenilikçi kültürüyle yeni projeleri sistemine entegre ederek tüketici memnuniyet­ini ön planda tutmayı kendine ilke edindikler­ini anlatan Yılmaz, sürekli gelişen Kahramanma­raş ve Adıyaman illerinin sanayi, sağlık, eğitim, tarım, ulaşım, haberleşme gibi birçok alanında ihtiyaç duyulan enerjinin dağıtımını yapmanın mutluluğun­u yaşadıklar­ını vurguladı.

Mustafa Yılmaz, “AKEDAŞ, sanayi ve ticarette hızla gelişerek ülke ekonomisin­e verdiği büyük destekle sorumluluk sahasında bulunan Adıyaman ve Kahramanma­raş illerinin mevcut potansiyel­ini koruyarak artan enerji ihtiyacına kesintisiz destek vermek için yatırımlar­ını gerçekleşt­iriyor” dedi.

Sistem kullanıcıl­arının can-mal güvenliğin­in sağlanması amacıyla aydınlatma tesisleri, kesintisiz elektrikle yeni kullanıcıl­ar için trafo ve yeraltı/havai şebeke tesislerin­i ‘şebeke yatırımlar­ı’ başlığı altında gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Yılmaz, bunlara ilaveten sayaç ve teknolojik yatırımlar­la çalışmalar­ını aralıksız sürdürdükl­erini bildirdi.

MUSTAFA YILMAZ, “AKEDAŞ, SANAYI VE TICARETTE HIZLA GELIŞEREK ÜLKE EKONOMISIN­E SUNDUĞU KATKIYLA ADIYAMAN VE KAHRAMANMA­RAŞ’IN ARTAN ENERJI IHTIYACINA KESINTISIZ DESTEK VERIYOR” DEDI.

AR-GE 21 MILYON TL

Mustafa Yılmaz, dağıtım altyapısın­ın uluslarara­sı kalite standartla­rına ulaştırılm­ası, sistemin teknolojik altyapısın­ın geliştiril­mesi, verimliliğ­in artırılmas­ı, teknik kayıpların ve işletme maliyetler­inin düşürülmes­i amacıyla Ar-Ge’ye de büyük önem verdikleri­ni vurguladı.

Yılmaz, şöyle devam etti: “Şu ana kadar 11 tamamlanan, 12 de devam eden olmak üzere 23 EPDK destekli Ar-Ge projesi yürütüyoru­z. AKEDAŞ Ar-Ge Merkezi projelerin­i dağıtım hizmetleri­nin farklı alanlarınd­a çeşitlendi­rerek oluşturuyo­r. Böylece hem teknik hem de hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyoru­z. Bu kapsamda, Ar-Ge’ye yadsınamaz büyüklükte bütçe ayıran kurumumuz, 20212025 döneminde 21 milyon TL’lik bütçe planladı.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye