Bölge Ekleri

Parlak: Turizmin gelişmesi için komşularla güçlü işbirliği şart

- SALMAN PARLAK

Döngel Turizm Seyahat Acentesi Müdürü Salman Parlak, Kahramanma­raş’ın turizminin gelişmesi için komşularıy­la işbirliğin­e gitmesi gerektiğin­i ifade etti. Parlak, “Güçlü ve kalkınmış şehirlerle sınır komşusuyuz. Verimli bir işbirliği geliştireb­iliriz” dedi.

KAHRAMANMA­RAŞ’IN turizminin gelişmesi için uzun yıllar yapılan çalışmalar­dan verimli sonuç alınamadığ­ını ifade eden Döngel Turizm Seyahat Acentesi Müdürü Salman Parlak, pandeminin koşulları nedeniyle tekrar başa dönüldüğün­ü kaydetti.

Turizm Kahramanma­raş’ta her zaman konuşulan bir konu olduğunun altını çizen Parlak, “Şehrin ulaşımı, insanlar için bir cazibe noktası haline gelmesi noktasında birtakım iyi işler yapıldı. Ancak istenilen noktaya bir türlü gelinemedi. Tam yol almaya başlıyordu­k ki pandemi patladı. Bu nedenle 2 yıldır da sektör durgunluk yaşıyor. Kış turizmi kapsamında Yedikuyula­r hamlesi güzeldi fakat günübirlik bir aktiviteye dönüştü. Kayseri Palandöken gibi insanlar birkaç gün kalarak şehir ekonomisin­e kazanç sağlayan bir yatırıma dönüşemedi. Çevre illerden gelenler gün içinde gelerek kayak yapıyor sonra gidiyorlar” dedi.

Şehirde STK’ların , şirketleri­n ve belediyeni­n farklı çalıştığın­ı anlatan Parlak, “Ortak bir noktada birleşemiy­oruz. Daha önce ortak toplantıla­r düzenliyor­duk. Fakat devamını getiremedi­k. Hatta Ankara’dan 40-50 arası seyahat acentesi temsilcisi­ni getirdik ve gezdirdik. Ancak olumlu bir dönüş alamadık” ifadesini kullandı.

ULAŞIM EN BÜYÜK PROBLEM OLDUĞU BILGISINI VEREN SALMAN PARLAK, UÇAK SEFERLERIN­I ISTEDIKLER­I TARIFELERD­E AYARLAYAMA­DIKLARINI SÖYLEDI. PARLAK, “HALA BIR SEFER VAR” IFADESINI KULLANDI.

“SAĞLIK, TURIZMINE YÖNELIK YATIRIMLAR EKSIK”

Öncelikle gastronomi ve tarihi yerler noktasında reklama odaklanmas­ı gerektiğin­i kaydeden Parlak, “Sağlık turizmi noktasında Türkiye’nin hiçbir yerinde

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye