Bölge Ekleri

Cüneyt İşman: Pro-SMH’ya en büyük ilgi denim sektöründe­n

- CÜNEYT İŞMAN

Pro-SMH, yıllara dayalı mühendisli­k tecrübesiy­le sektöre yönelik indigo, haşıl, seri ve konik çözgü makineleri üretiyor. Şirketin imal ettiği makinelere en büyük ilgiyi denim sektörü gösterdi. İşman, ayrıca sürekli ürün geliştirme­k amacıyla Ar-Ge’ye yatırım yaparak Türkiye’nin en önemli merkezleri­nden birini kurdukları­nı anlattı.

20 BIN metrekarel­ik üretim tesisleriy­le İzmit ve İstanbul’dan tüm dünyaya ihracat yaptıkları­nı söyleyen Pro-SMH’nın kurucu ortağı Cüneyt İşman, “100 yılı aşkın süredir Sucker ve Krantz, Alman tekstil makinesi yapımının özü oldu. Binlerce memnun müşteriye üstün performans­lı makineler sağlandı. Uzunca bir geçmişin ardından her iki şirket de Moenus Textilmasc­hinen çatısı altında bir araya geldi. Ardından Moenus Group'un kilit çalışanlar­ı bir araya geldi ve dünyaca ünlü Sucker ve Krantz markaların­ın geleneğini sürdürmek için 2008'den beri Pro-SMH'yi kurdu. Pro-SMH’nin ilk amacı, bu markaların eski müşteriler­ine servis, yedek parça, modifikasy­on ve yükseltme hizmeti sağlamak ’dedi.

DÜNYA ÇAPINDA SERVIS AĞI

Cüneyt İşman, “Kurulduğum­uz günden itibaren dünya çapında yaygın servis ağıyla hizmet veriyoruz. Pandemi sürecinde rakip markaların servis hizmetleri­nde eksik kaldığını gördüğümüz zaman servis stratejimi­zin ne kadar doğru olduğunu gördük” dedi.

İşman, “2015 yılında yönetim olarak pazara tamamen yeni makine ve serilerle hizmet vermeye karar verdik. Sağlam bir temelde çok hızlı büyüyen Pro-SMH, dünya çapında satış ve servis ağıyla uluslarara­sı bir marka haline geldi. Yıllık cirosunu şimdiden 25 milyon euronun üzerine çıkardı. Pro-SMH, müşteriler­ine daha iyi makineler ve çözümler sunabilmek için oldukça büyük bir bütçeyle Ar-Ge çalışmalar­ına odaklandı” ifadesini kullandı.

“TÜRKIYE’NIN SAYILI AR-GE MERKEZLERI­NDEN BIRINI KURDUK”

Türkiye’nin sayılı Ar-Ge merkezleri­nden birini kurdukları­nın altını çizen İşman, şöyle devam etti: “Almanya, İtalya (Rostoni) ve Türkiye'den büyük bir bilgi ve saha deneyimine sahip çok uluslu profesyone­llerden oluşan bir ekip kurmayı başardık. Öncelikle, Sucker teknolojis­ine dayalı sertifikal­ı Ar-Ge merkezimiz­de tamamen kendimiz tarafından geliştiril­en Pro-SMH

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye