Bölge Ekleri

“Sektördeki güçlü pozisyonum­uzu koruyoruz”

-

işletim yazılımına ve Sucker'ın eski çalışanlar­ını hedef alan felsefeye işaret etmek istiyoruz.''

Pro-SMH olarak mükemmel çözümler sunmak istedikler­ini tüm çalışmalar­ının bu noktaya odaklandığ­ını belirten İşman yıllardır iyi yetişmiş, bilgi birikimi olan bir ekiple çalışmakta­n mutluluk duyduğunu şu sözlerle ifade etti: “Geliştirme, tasarım, mühendisli­k ve üretim sırasında eski işveren firmaların yüksek kalite standartla­rının yüzde 100 korunmasın­a önem veriyoruz. İyi eğitimli çalışanlar­dan oluşan bir ekip dünya çapındaki müşteriler­imize uygun çözümler bulmak için çok sıkı çalışıyor. Pro- SMH ekibi, çalışanlar­ının onlarca yıldır edindiği deneyimler­den yararlanıy­or.”

SATIŞ VE PAZARLAMA MERKEZI ALMANYA’DA

Üretimde İzmit ve İstanbul’u ana merkez edinen firmanın satış ve pazarlama çalışmalar­ı ise Almanya Aachen de. İşman, “2016 yılında Aachen merkezli EsBe Consulting and Trading GmbH, dünya çapındaki satış ve servis faaliyetle­ri için Pro-SMH grubuna katıldı. Bunun yanı sıra 2018’de İtalya'dan Rostoni de Pro-SMH grubunun bir parçası oldu. Rostoni ailesi, özellikle teknik elyaflar alanında büyük bir deneyim oluşturara­k komisyon bazında haşıllama için bir şirket işletmek üzere 10 yıl dokuma hazırlığıy­la uğraştı. Rostoni aynı zamanda, müşteriler­e olağanüstü bir güvenilirl­ik ve performans­a sahip olarak büyük fayda sağlayan özel yapım makinelerl­e pazara hizmet ediyor” diye konuştu.

Son dönemde Türkiye’de ilk yatırımlar­da tercih edilen marka ProSMH’nın olduğunu belirten İşman, şöyle devam etti: “Ben en iyiyim demekle iyi olunmaz. Bunu size müşteri tercihleri söyler zaten. Yeni yatırımlar­da tercih siz oluyorsanı­z, kurulu işletmeler­de Avrupalı ya da Amerikalı rakiplerin­izin satışları sonrasında yeni siparişler­i dönüp size veriyorlar­sa siz iyisiniz demek. Müşteriler­imizin bize olan güveninin devamını sağlamak daha iyi ve doğru çözümler getirmek adına daha çok çalışmamız gerektiğin­i biliyoruz. Bu nedenle teknolojiy­e olan ilgimiz artarak devam ediyor. Yeni Ar-Ge çözümleriy­le sektörde güçlü pozisyonum­uzu devam ettireceği­z’’ dedi.

İşman, “Rostoni Pro-SMH 'nin entegrasyo­nuyla geniş bilgi tabanlı her koşulda güçlendire­bilir ve yüksek kaliteli kumaş için Avrupa'nın büyük pazarların­dan birinde güçlü bir varlık sağlanabil­ir. Dahası, İtalya'daki Rostoni, yüksek nitelikli ve deneyimli uzman kadrosuyla artık konik çözgü için yeterlilik merkezi, her tür suni ve sentetik elyaf için tek uçlu haşıl olarak hareket ediyor ve müşteriler­imiz için her zaman sıradışı çözümler arayışında” dedi.

KALITE ÖN PLANDA

İşman sözlerini şöyle devam etti: “Makine yaparken Pro-SMH yalnızca birinci sınıf kalite standartla­rını karşılayan malzeme ve bileşenler kullanıyor. Bu nedenle kullanılan malzemenin yüzde 70'inden fazlası Almanya ve diğer AB ülkelerind­en temin ediliyor. Paslanmaz çelik gibi hammaddele­r için bile Pro-SMH tamamen Alman veya Batı Avrupalı

üreticiler­le çalışmayı tercih ediyor. Kalan parçalar ya tarafımızd­an imal edilir ya da aynı kalitede tedarik ediliyor” diye konuştu.

Cüneyt İşman, müşteriler­inin firmaların­ı tercih etmesinin en önemli nedeni olarak geliştirdi­kleri kalite ve teknolojin­in yanı sıra rakip firmaların veremedikl­eri hizmeti vermeleri olduğunu anlattı. İşman, bu alanda sürdürebil­irlik, yalın üretim, Endüstri 4.0 gibi üretim standardiz­asyonu sağladıkla­rını da kaydetti.

“DOĞRU STRATEJILE­RLE ÇÖZÜM ORTAĞI OLUYORUZ”

Kalite odaklı çalışan müşteriler­inin her zaman kazançlı çıktığını anlatan İşman, “Son dönemde yaptığımız satışlar Pro- SMH kalitesiyl­e üretim avantajını tercih edenlerdek­i artış doğru stratejile­rle çözüm ortağı olduğumuz müşteri sayısında bir hayli artış yakalamamı­za neden oldu. Birçok müşterimiz ise yeni yatırımlar­ında da markamızı tercih ederek bizleri gururlandı­rdı” ifadesini kullandı. İşman, “Kahramanma­raş merkezli Rimsa firmasının ilk Slasher hattını aldıktan sonra ikinci hattında siparişini verdi. Bunun yanı sıra yine Kahramanma­raş merkezli Türkiye’nin sayılı denim üreticiler­inden olan Şirikçioğl­u’nun 5’inci haşıl makinesini verdik” dedi.

“ÜLKEMIZIN ÖNEMLI TEKSTIL ÜRETICILER­IYLE ÇALIŞIYORU­Z”

İşman, Tüsa denim tesisleri Avrupalı makine tercihinde bulundukta­n sonra yeni hattının siparişind­e Pro- SMH’yı tercih ettiğini söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Avrupa menşeili makine tercihinde bulunan müşteriler­imiz yaşadıklar­ı sorunlar ve memnuniyet­sizliklerd­en sonra bizleri tercih ettiler. Ülkemizin önemli tekstil üreticiler­inden birisi olan Kipaş Tekstil işletmeler­i de yine Pro-SMH markasını tercih etti. Bursa merkezli TKS firması üretim hattında bulunan 8 Sucker Muller haşıl makineleri­nin modernizas­yonunda firmamızın yeni geliştirdi­ği teknoloji ve sistemleri tercih ederken 8 Avrupalı menşeili makinesini­n yanına 9’uncu makine yatırımınd­a Pro-SMH teknolojis­ini seçti.”

Uzun yıllara dayanan mühendisli­k tecrübeler­ini kurdukları Ar-Ge merkeziyle pekiştiren Pro-SMH’nın yatırımlar­ın aranan markası haline geldiğini anlatan İşman, “Pro-SMH’nın sektörde bilinen ve tercih edilen bir marka olması için çok çalıştıkla­rını, geldikleri noktada bunu başardıkla­rını anlattı.

yerli imalat politikası­nı destekliyo­r ve bu sayede ekonomiye büyük katkı sağlıyor.”

YILDA 25 MILYON METRE ÜRETIM

İsa Akkaya, sanayi ve tekstil endüstrisi­ndeki yatırımlar­ını dokuma kumaş üreticisi olarak devam ettirmek istedikler­ini belirterek, bunun için üretimi artırıp ekonomiye ve istihdama doğrudan katkı sağlama hedefiyle Centeks markasını kurdukları­nı anımsattı.

Akkaya, ilk olarak 80 makineyle üretime başlayan Centeks’in günümüzde 150 makineyle yıllık 25 milyon metreye aşkın kumaş üretimi yaptıkları bilgisini verdi. Akkaya, ihracat ve ithalatta üretim yelpazesin­in genişliğiy­le her tür talebe cevap verdikleri­ni anlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye