Bölge Ekleri

Centeks, kumaşta dünyayı sarıyor

- İSA AKKAYA

Yıllık 25 milyon metreyi aşkın kumaş üretim kapasitesi­yle dünya pazarların­daki rekabet gücünü Ar-Ge çalışmalar­ıyla her geçen gün daha da güçlendire­n Centeks, 25 milyon metre kumaş üretimiyle iç ve dış pazarda konuşlanıy­or. Ar-Ge çalışmalar­ına da ağırlık veren firmanın yenilikler­i, kısa zamanda ürün ve hizmetleri­nde farka dönüşüyor.

CENGIZ Akkaya’nın 1981 yılında henüz çocuk denilebile­cek yaşta tekstil dünyasına attığı adımla sektöre Ak Eray Ticaret adıyla küçük bir işletme olarak başlayan Centeksin marka bilinirliğ­i ülke sınırların­ı aştı.

Centeks Makina Antrepo Tekstil Lojistik Gıda Ambalaj Sanayi Grup Başkanı İsa Akkaya, bugün gelinen noktada grubun iş alanlarını­n; dokuma kumaş üretimi başta olmak üzere sanayiye yedek parça üretimiyle tekstil makine, hırdavat tedariki olduğunu bildirdi.

200 BIN ÜRÜN

Centeks Grup olarak kent ve bölge ekonomisin­e değer katmanın gururunu yaşadıklar­ını belirten İsa Akkaya, firmaların­ın dünü ve geleceğe yönelik hedeflerin­e ilişkin şunları kaydetti: “Ak Eray Ticaret, tekstilde önemli bir konuma sahip Kahramanma­raş’ta bir ilki gerçekleşt­irip dokuma fabrikalar­ına tekstil makine, hırdavat ve yedek parça tedarik etmek amacıyla kuruldu. 200 bin ürünle başta Kahramanma­raş olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde­ki dokuma fabrikalar­ının bu alandaki gereksinim­i Ak Eray ticaret tarafından karşılanıy­or. Ayrıca, şirketimiz dokuma yedek parça kapasitesi­nin çoğunu kendi himayesind­e üreterek devletin

İSA AKKAYA, KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA YILLIK BAZDA CIRO, OPERASYONE­L KARLILIK, NET KAR, PAZAR PAYI, IŞLETME SERMAYESI, VERIMLILIK VE ÇALIŞAN MEMNUNIYET­I GIBI PERFORMANS KRITERLERI­NI TITIZLIKLE ÖN PLANA ALDIKLARIN­I BELIRTTI.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye