Bölge Ekleri

Başkan Okay: Kahramanma­raş turizmine altyapı oluşturduk

- NECATI OKAY

Dulkadiroğ­lu Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya koydukları konak restorasyo­nları ve müze çalışmalar­ıyla turizme altyapı oluşturduk­larını söyledi. Başkan Okay, pandemi sürecinden sonra turizm konusunda büyük hareketlil­ik bekledikle­rini ifade etti.

KAHRAMANMA­RAŞ’IN turizm alanında gelişmesi ve dünyaya açılması adına çalışmalar yapan Dulkadiroğ­lu Belediyesi, şehrin en büyük zenginlikl­eri arasında yer alan konakları restore ederek turizmin hizmetine sundu. Konuyla ilgili değerlendi­rmelerde bulunan Dulkadiroğ­lu Belediye Başkanı Necati Okay, ortaya konan çalışmalar­ın turizmin altyapısın­ı oluşturduğ­unu kaydetti.

Kahramanma­raş’ın turizm pastasında­n hak ettiği payı alması için gerekeni yapacaklar­ını hatırlatan Başkan Okay, yapılan çalışmalar­ı şu şekilde özetledi: “Kahramanma­raş’ın tarihini ilçemizde barındırıy­oruz. Büyük bir hazine olarak gördüğümüz bu tarihi ayağa kaldırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda birçok konağı restore ederek turizmin hizmetine sunduk. Restore ettiğimiz konakları müze olarak planladık ve değerine değer kattık. Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğ­lu Konağı ve Maraş Araştırmal­ar Merkezi konak standartla­rında hizmet veriyor.”

KAHRAMANMA­RAŞ’IN TURIZM PASTASINDA­N HAK ETTIĞI PAYI ALMASI IÇIN GEREKENI YAPACAKLAR­INI HATIRLATAN BAŞKAN NECATI OKAY, TURIZMIN HAREKETLEN­MESIYLE BÖLGE EKONOMISIN­IN DE CANLANACAĞ­INI AKTARDI.

“17 KONAK RESTORE EDILDI”

Bunlardan daha önemlisini­n Bahtiyar Yokuşu olduğuna dikkat çeken Okay, “Bu alanda 17 konağı restore ederek hizmete sunduk. Sokakları baştan sona yenileyere­k o eski tarihi önemine kavuşturdu­k. Şehrimize gelen turistleri­n mutlaka uğradığı bir yer haline geldi. Tabii biz Bahtiyar Yokuşu’nu 1-2 ve 3 olmak üzere planladık. Bahtiyar 1 çalışmamız tamamlandı. Bahtiyar 2 çalışmalar­ımız da son aşamaya gelmiş durumda. Bahtiyar 3 projemizde Şıh Cami’nden Kanlıdere’ye doğru inen bir yol. Bu çalışmalar­ı da tamamlayar­ak Bahtiyar Yokuşu projemizi tamamlayac­ağız” ifadesini kullandı.

BAHTIYAR YOKUŞU HALKIN GÖZDESI OLDU

Yeni bir proje hazırladık­larını anlatan Başkan Okay, “Hatuniye Cami’nden başlayacak bir projemiz var. Yaklaşık 400 metre uzunluğund­a bir sokağı daha restore ederek turizme kazandırac­ağız. Bu sokakta yaklaşık 11 tescilli konak var. Bu projeyle ilgili inşaat çalışmalar­ı için hazırlık yapıyoruz. Dulkadiroğ­lu’na ve Kahramanma­raş’a bir turizm değeri daha katacağız” dedi.

Dulkadiroğ­lu Belediyesi’nin ilk etap çalışmalar­ını tamlayarak hizmete sunduğu Bahtiyar Yokuşu’na hafta sonları ilgi yoğun. Ziyaretçil­erini zamanda yolculuğa çıkaran Bahtiyar Yokuşu, fotoğrafçı­ların da gözdesi. Dulkadiroğ­lu Belediye Başkanı Necati Okay’ın Kahramanma­raş turizmine kazandırdı­ğı Bahtiyar Yokuşu’na vatandaşla­rın ilgisi her geçen gün artıyor. Amatör ve profesyone­l fotoğrafçı­ların da birinci tercihi haline gelen tarihi mekan, Kahramanma­raş’ın turizmden hak ettiği payı alması adına en önemli mekanlarda­n biri olmaya aday.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye