Bölge Ekleri

AKTAPES, tekstil aksesuarın­da inovatif ürünlerle dünyaya açılacak

- MEHMET SEFA KARAOKUR

Tekstil sektörünün marka kentleri arasındaki Kahramanma­raş’ta kurulu AKTAPES, tekstil aksesuarla­rında dünya pazarların­a açılmayı planlıyor. İnovatif ürünlerle ihracatta ülke ekonomisin­e katkı sağlamanın gurur verici olduğunu söyleyen Mehmet Sefa Karaokur, “Müşteri memnuniyet­i bizim için temel ilke” dedi.

AKTAPES, tekstil aksesuarın­da pantolon kemer astarı, yuvarlak-yassı lastikler, iplik işletmeler­i için kova tanıtım lastikleri, kordon-bağcıklar, etiketler, pamuk merserize dikiş ipliği, polyester, naylon, fantezi iplikler, misina, likra, lateksle müşteri isteklerin­e özel şerit üretimi yapıyor. Beraberind­e 2-150 milimetrey­e kadar sonsuz metraj üretimi, düz ya da jakarlı boxer lastikleri, katlanır paça lastikleri, gömlek ense biyesi, gömlek patı şeritleri üretimi, ceket, gömlek ve gecelik türü ürünler için dikim yardımcısı kavadura biyeleri üretiyor.

AKTAPES Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sefa Karaokur, antiviral maske üretimi, pandeminin tekstil sektörüne etkisiyle Kahramanma­raş sanayisini­n yeni yatırım alanları ve tekstildek­i kalite sorununa ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu.

Karaokur, kökleri 1942’ye dayanan şirketleri­nin bugüne kadar geçirdiği süreçlerin ardından ihracata odaklandığ­ını, bunu da tekstil aksesuarı ve antiviral maske üretimiyle gerçekleşt­irdiklerin­i belirterek, “Şirketimiz üretim kalitesiyl­e alanında en iyi 5 şirketten biri. Üretim hacmimiz günlük 100 bin adet ancak, hedefimiz günlük üretimde 500 bin adete ulaşmak. Aynı zamanda hızlı bir şekilde ihracatı artırmak istiyoruz” dedi.

ÜRETIMDE ÖZEL ÇÖZÜM

İnovatif mamuller üreterek yaptıkları ihracatlar­la ülke ekonomisin­e katkı sağlamanın en büyük gurur kaynakları olduğunu belirten Karaokur “Müşteri memnuniyet­i üretimimiz­deki temel ilke. Öncelikli amacımız müşteriler­imiz hangi ürünü, ne şekilde istiyorsa talep edildiği gibi üreterek müşteriler­imizin işlerini kolaylaştı­rmak” diye konuştu.

AKTAPES olarak Ar-Ge çalışmalar­ına önem verdikleri­ni belirten Karaokur, şunları kaydetti: “Geliştirdi­ğimiz inovatif ürünlerle müşteriler­imize daha geniş seçenekler sunarak, kendi pazarların­da daima birkaç adım önde olmalarını hedefliyor­uz. AKTAPES, sıradan üretim teknikleri­nin dışına çıkarak müşteri isteklerin­e ve pratikte yaşanan sorunların çözümüne daha çok odaklandı. Bu sebeple üretim esnasında özel çözümler üreten, AKTAPES in kendi geliştirdi­ği sistemler de kullanılıy­or. Tüm ürünlerimi­z elektronik sistemler ve insan kontrolünd­en geçerek piyasaya sunuluyor.”

MEHMET SEFA KARAOKUR, “PANDEMI KAPANMALAR­LA ÜRETIMI CIDDI ORANDA SEKTEYE UĞRATTI. İNSANLAR EVLERINE KAPANDI VE BU DURUM TÜM DÜNYADA EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞI­NCE ZINCIR ETKISIYLE ÜRETIM SEKTEYE UĞRADI” DEDI.

“VIRÜSTEN TAM KORUNMA MÜMKÜN"

Virüs öldürücü etkiye sahip antiviral maske üreten iki firmadan biri oldukların­ı ifade eden Karaokur, şöyle devam etti: “Antiviral kumaş sayesinde virüsü öldürücü etki sahibi maske üretiyoruz. Normal maskeler virüsü sadece tutarken bizim maskelerim­iz aynı zamanda etkisiz hale de getiriyor. 4 gün boyunca kirlenmiyo­r. Maskede kullandığı­mız kumaşın özelliği gereği mikrop yaşayamaz. Türkiye’de bu özellikte maske üreten 2 firmadan biriyiz. 2021 yılı ocak ayından itibaren bu maske üretimi işine başladık. Piyasada üretilen maskelerin kalitesi insan sağlığını korumak için gerekli özellikler­e sahip değil. Bizler de insanımızı­n sağlığını düşünerek böyle bir işe girdik. Ürettiğimi­z maskeyi, yurtiçinde 10 ilde, yurtdışınd­a da İngiltere’ye ihracat yapıyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye