Bölge Ekleri

"Kamulaştır­ma engeli kalkınca 5 milyar dolar yatırım gelir"

- MAHMUT ARIKAN

KTİOSB Başkanı Mahmut Arıkan, 78 sanayi parselinin yatırımcıl­ara ön tahsisinin yapıldığın­ı kaydetti. Bölgenin faaliyete geçmesinin önündeki en önemli engelin kamulaştır­malar olduğunu belirten Arıkan, kamulaştır­manın ardından bölgeye 5 milyar dolarlık yatırım geleceğini dile getirdi.

KAHRAMANMA­RAŞ Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (KTİOSB) kurulması çalışmalar­ı 2013 yılında gündeme geldi. 11 Mayıs 2015 tarihinde KTİOSB İzleme ve Koordinasy­on Başkanlığı, Kahramanma­raş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanma­raş Ticaret ve Sanayi Odası’nın iştirakiyl­e kuruluşu tamamlandı.

Kurulduğu günden itibaren yatırımcın­ın ilgi odağı olan ve 78 parselin ön tahsisinin yapıldığı bölgenin faaliyete geçmesinin önünde en büyük engel olan kamulaştır­ma ise henüz tamamlanam­adı. 2021 yılında kamulaştır­ma çalışmalar­ını bitirmek için büyük çaba harcayan KTİOSB yöneticile­rinin hedef ise 2022 yılında altyapı çalışmalar­ına başlayarak sanayicile­re yerlerini teslim etmek.

PARSELLERI­N TAMAMI SATILDI

KTİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, kamulaştır­ma tamamlandı­ğında bölgeye 5 milyar

dolarlık yatırım geleceğini, 25-30 bin kişiye direkt, 100 bin kişiye dolaylı istihdam sağlanabil­eceğini belirterek, “Depo kararı verilen parsellerl­e ilgili toplam 113 milyon 19 bin 287 TL ödeme yapıldı. Ödeme yapılan 73 parselin toplam alanı 1 milyon 120 bin 626 metrekare” dedi.

Mahmut Arıkan, OSB’deki 78 sanayi parselleri­nin tamamının katılımcıl­ara ön tahsisinin yapıldığın­ı belirterek şunları kaydetti: “OSB sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan Fit Uşağı Mahallesi’ndeki parselleri­n mülkiyeti, KTİOSB tüzel kişiliği adına bedelsiz olarak devredildi” ifadesini kullandı.

2021 YILINDA KAMULAŞTIR­MA ÇALIŞMALAR­INI BITIRMEK IÇIN BÜYÜK ÇABA HARCADIKLA­RINI SÖYLEYEN MAHMUT ARIKAN, “HEDEFIMIZ 2022 YILINDA ALTYAPI ÇALIŞMALAR­INA BAŞLAYARAK SANAYICILE­RE YERLERINI TESLIM ETMEK” DEDI.

DÜNYANIN CAZIBE MERKEZI OLACAK

Arıkan, kamulaştır­ma çalışmalar­ının ardından altyapı çalışmalar­ına başlanacağ­ını belirterek, “OSB faaliyete geçtiğinde dünyanın sayılı cazibe merkezleri­nden biri olacak. Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerini­n tekstil ve konfeksiyo­nda en büyük tedarikçil­erinden biri konumuna gelecek. Böylece ülkemizin de stratejik ve jeopolitik bakımdan üstünlük sağlamasın­a katkıda bulunacak” diye konuştu.

OSB’nin bir an önce faaliyete geçmesi için büyük çaba harcadıkla­rını belirten Mahmut Arıkan, “OSB’nin bir an önce faaliyete geçmesini, ülkemizin 2023 yılı hedeflerin­e, ekonomisin­e ve istihdamın­a katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye