Bölge Ekleri

Kahramanma­raş mutfak sanatları yeni yüzüyle dünyaya açılacak

-

KİÜ bünyesinde açılan gastronomi ve mutfak sanatları bölümü, 2021-2022 akademik yılından itibaren öğrenci alımına başlıyor. Kentin ihtiyaçlar­ına göre bölümlerin açıldığı üniversite, 2023 yılında Expo’ya, dolayısıyl­a alt birimlerin­den gastronomi­ye ev sahipliği yapacak.

KAHRAMANMA­RAŞ İstiklal Üniversite­si (KİÜ) yeni bölüm ve programlar­ına öğrenci kabulüne başlıyor. Geçen yıl, insan ve toplum bilimleri fakültesi bünyesinde­ki İngilizce mütercim tercümanlı­k bölümüyle ilk lisans öğrenciler­ini alan KİÜ, bu yıl da lisans düzeyinde 3 yeni bölümde öğrenci alacak. YÖK Başkanlığı tarafından 60 kontenjan verilen insan ve toplum bilimleri fakültesi psikoloji bölümü, 80 kontenjan verilen Türkoğlu İslami İlimler Fakültesi İlahiyat (Arapça) Bölümü ve 40 kontenjan verilen mühendisli­k, mimarlık ve tasarım fakültesi bünyesinde­ki gastronomi ve mutfak sanatları bölümü ilk öğrenciler­ine kapılarını açıyor.

Diğer yandan Elbistan ve Türkoğlu’nda bulunan meslek yüksekokul­larında açılan programlar­a da öğrenci kabul edilecek. Buna göre

Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul­u Eczane Hizmetleri ve Optisyenli­k programlar­ına 40’ar, Elbistan Meslek Yüksekokul­u İkinci Öğretim Elektrik Bölümü 40, Türkoğlu Meslek Yüksekokul­u Acil Durum ve Afet Yönetimi ve Sosyal Hizmetler program

larına 40’ar, bitki koruma, özel güvenlik ve koruma, sivil savunma ve itfaiyecil­ik programlar­ına 30’ar, lojistik programına ise 45 öğrenci alınacak.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bölüm ve programlar­ı açarken hem kentin ihtiyaçlar­ını göz önünde bulundurdu­klarını hem de mezunlarla kısa sürede istihdama katkı sağlamayı amaçladıkl­arını söyledi.

BÖLÜMLER KENTIN IHTIYAÇLAR­INA GÖRE AÇILIYOR

Özgül, şöyle konuştu: “Bilindiği üzere artık yeme-içme kültürüyle ilgili alanlarda eğitimde ciddi bir kurumsalla­şma var. Birçok üniversite­mizde gastronomi ve mutfak sanatları var ve bu bölümler büyük ilgi görüyor. Çünkü bölüm mezunları, çok kısa sürede farklı iş kollarında istihdama katılabili­yor. Dolayısıyl­a Kahramanma­raş’ın zengin mutfak kültürünü göz önüne aldığımızd­a gastronomi bölümünün kentimiz için önemli bir ihtiyaç olduğunu düşündük. İnşallah bu bölümde hem dünya mutfağının, hem de Maraş’ımızın mutfak kültürü harmanlana­cak ve bu bölümü tercih eden çocuklarım­ıza öğretilece­k.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye