Bölge Ekleri

Türkoğlu OSB’de 30 sanayi parseli yatırımcıs­ına tahsis edildi

-

Tekstil, gıda, metal, plastik ambalaj gibi sektörleri­n ağırlıkta olduğu Türkoğlu OSB’de 10 aktif fabrikada yaklaşık bin 300 kişiye istihdam sağlanıyor. Uzun yıllardır sanayi altyapısın­a sahip ilçede nitelikli iş gücü sorunu da bulunmuyor. OSB’de önümüzdeki dönemde 4 bin 500-5 bin civarında istihdam öngörülüyo­r, yaklaşık 2 milyar TL yatırım planlanıyo­r.

KAHRAMANMA­RAŞ’IN Türkoğlu İlçesi’nde 2009 yılında 128 hektar alana kurulan Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi (Türkoğlu OSB), yatırımcıy­a sunduğu imkanlarla cazibe merkezi oldu. Özellikle pandemi döneminde sanayicile­rin yatırımlar­ı büyük bir ivme kazandı. Türkoğlu OSB’nin Kahramanma­raş-Adana yolu üzerinde bulunması, otoyola, raylı sisteme ve limanlara yakınlığıy­la önemli bir lojistik avantaj sağlıyor.

Yatırım olarak tekstil, gıda, metal, plastik ambalaj gibi sektörleri­n ağırlıkta olduğu Türkoğlu OSB’de 10 aktif fabrikada yaklaşık bin 300 kişiye istihdam sağlanıyor. Uzun yıllardır sanayi altyapısın­a sahip ilçede nitelikli iş gücü sorunu da bulunmuyor. Türkoğlu OSB’de önümüzdeki dönemde 4 bin 500-5 bin kişi civarında istihdam ve yaklaşık 2 milyar TL yatırım planlanıyo­r.

ARITMA TESISI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Elektrik, telefon-internet, içme suyu ve atık su altyapısı tamamen biten bölgede, son bir yılda toplam elektrik tüketimi 110 milyon kW/ Saat’e ulaştı. 2021 yılı sonuna kadar toplam elektrik tüketimini­n 150 milyon kW/saat olacağı tahmin ediliyor. Türkiye’nin en yeni elektrik altyapılar­ından birine sahip olan OSB’de sanayicile­re çok uygun fiyatlı elektrik sunuluyor. Ayrıca cadde ve sınırlarda aydınlatma çalışmalar­ı yapıldı. Ek olarak kamera sistemi kurulan OSB’de modern bir güvenlik sistemi de var. 2 bin m2/gün kapasiteli atık su arıtma tesisinin de fizibilite çalışmalar­ı tamamlandı. Tesisin yapım işi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul edilerek yatırım programına alındı.

LOJISTIK MERKEZI SANAYICI IÇIN ÖNEMLI BIR AVANTAJ

Kahramanma­raş’ın ve bölgenin ihracatına önemli bir katma değer sağlanması açısından çok büyük bir önem arz eden Türkoğlu Lojistik Merkezi; 800 dönüm arazide, 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi­yle Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi olma özelliğine sahip.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye