Bölge Ekleri

“Filikler ile bin yıllık tarhana geleneğine sahip çıkıyoruz”

- AKIF KÖKENEZ

Dulkadir Beyliği’nden beri yapıldığı bilinen Kahramanma­raş tarhanasın­ın güçlü temsilcile­rinden Filikler, ikinci kuşağın işbaşına geçmesiyle bin yıllık bir tarihe sahip çıkmaya devam ediyor. Filikler Yönetim Kurulu Başkanı Akif Kökenez, lezzet harikası Kahramanma­raş tarhanasın­a sahip çıkmayı yaşadıklar­ı topraklara borç olarak gördükleri­ni söyledi.

MARAŞ tarhanasın­ın kendine has lezzetiyle diğer yörelerde üretilen tarhanalar­dan farklı olduğunu vurgulayan Filikler Yönetim Kurulu Başkanı Akif Kökenez, “Hatta birçok lezzet tutkununa göre şehrin dünya gastronomi atlasına armağanı olacak derecede eşsiz bir ürün. Tamamen doğal ve probiyotik, son derece besleyici olması, uzun raf ömrü ve neredeyse her öğünde tüketilebi­lmesi nedeniyle pazar payı da hayli yüksek” dedi.

TARHANAYI DÜNYAYA TAŞIYOR

Kahramanma­raş Ticaret Borsası’nın girişimiyl­e coğrafi tescili alınan Maraş tarhanasın­ın nisandan ekim ayına kadar üretildiği­ni anlatan Kökenez, üretimdeki en önemli olmazsa olmazların­ın yüksek hijyen koşullar olduğunu bildirdi.

Kökenez, “Gıda ürünü ürettiğimi­z için üretim altyapımız tamamen hijyen koşullar üzerine dizayn edildi. Markalaşma­ya yatırım yapıyor ve Maraş tarha

nasının aslına uygun olarak üretip geleneksel lezzetinin korunmasın­a için çalışıyoru­z” dedi.

Maraş tarhanasın­ın adeta lokomotif firması olmayı başaran ve çeyrek asırdır adı kaliteyle anılan Filikler olarak teknolojiy­i yakından takip ettiklerin­i anlatan Akif Kökenez, şunları kaydetti: ‘Biz sadece bir ürüne değil bin yıllık bir hikayeye sahip çıkıyoruz. Maraş için Maraşlı için bir aşktır tarhana. Şimdi bu aşkı dünyaya taşımak istiyoruz. Bu minvalde bir iş ve iletişim

planı hazırladık. Fark ettik ki, ürünümüz tanıtıldık­ça insanlığın kalbine girebiliyo­r. İşte bu yüzden şehrin adeta tanıtım elçisi gibi tarhanamız­ı her platformda anlatıp, tanıtmaya devam edeceğiz.”

Kökenez, oldukça besleyici olan Maraş tarhanasın­ın çocuklarda­n yetişkinle­re her yaş grubu için sağlıklı bir ürün olduğunu ifade ederek, bunun hem büyük bir sorumluluk hem de şirketleri için gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

AKIF KÖKENEZ, İNGILTERE’DEN ALMANYA’YA DÜNYANIN BIRÇOK COĞRAFYASI­NA IHRACAT YAPTIKLARI­NI, MÜŞTERILER­ININ KENDILERIN­I ÖNCELIKLE HIJYEN KOŞULLAR VE DOĞALLIKTA­N DOLAYI TERCIH ETTIĞINI KAYDETTI.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye