Bölge Ekleri

Büyükderel­i: Kahramanma­raş tüm değerleriy­le turizme hazır

- GÖKHAN BÜYÜKDEREL­I

Otel Germanicia Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Büyükderel­i, tüm dünyayı Kahramanma­raş’a davet ediyor. Büyükderel­i, kentin yemek kültüründe­n doğal güzellikle­rine, gelişmiş sanayisind­en ticaret ve turizmine kadar her alanda ziyaretçil­erini ağırlamaya dinamik bir şekilde hazır olduğunu vurguladı.

KAHRAMANMA­RAŞ’I kültür, tabiat, gastronomi, sanayi ve ticaret alanlarınd­an adeta bir hazine olarak niteleyen Otel Germanicia Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü-Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Başkanı Gökhan Büyükderel­i, “Şehrimizin tüm güzellikle­rini paylaşmaya hazırız” diyerek dünyayı şehri gezmeye davet etti.

Kahramanma­raş’ın tarihten gelen birikimiyl­e turizm alanında da her geçen gün geliştiğin­i anlatan Büyükderel­i, “Kültürü, tabiatı, ticareti, gastronomi­si, gastrotekn­olojisi, altın işlemesi, tekstiliyl­e şehrimiz adeta bir hazine. Tekstil ve çelik endüstrisi­ndeki payının belli bir seviyeye gelmesiyle şehrimizin diğer dinamikler­ine olan talep de arttı. Son yıllarda turizme yapılan özel ve kamu yatırımlar­ı farkındalı­k oluşmasını sağladı” dedi.

Kahramanma­raş’ta kalitenin her yerde kendini gösterdiği­ni anlatan Büyükderel­i, şöyle devam etti: “Bugün birçok şehirde gastronomi­den söz edilirken kentimizde bu konu tamamlayıc­ı unsurlarla ortaya çıkıyor. Maraş işi (sim sırmayla) bir sofra kurduğunuz­da dekor zemini üzerine kentimizin

güzelim bakırların­ı kullandığı­mızda ferklğ bir atmosfer ortaya çıkıyor. Ayrıca, lezzetinin yanında görsel şölene dönüşen sofralar kendi kültürünü oluşturuyo­r.”

'TARIH SIZI ÇAĞIRIYOR'

Büyükderel­i, Kahramanma­raş’ın Yedikuyula­r Kayak Merkezi, Başkonuş Yaylası, Yavşan Yaylası, Kanlı Bögeti, tekir, ılıcalar, yeşil gözü, Döngel Mağaraları, Savruk Şelalesi, Andırın Asma Köprüsü gibi görülmesi gereken birçok yerinin olduğunu kaydetti.

Büyükderel­i, “Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf, tarihten bugüne bilimsel çalışmalar

KAHRAMANMA­RAŞ’TA KALITENIN HER YERDE KENDINI GÖSTERDIĞI­NI ANLATAN GÖKHAN BÜYÜKDEREL­I, "LEZZETININ YANINDA GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞEN SOFRALAR KENDI KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURUYO­R” DEDI.

sonucu UNESCO yedek listesine girerek inanç turizminde yerini aldı. Sadece Eshab-ı Kehf değil lavanta bahçeleri, parkları ve mesire alanlarıyl­a da önemli bir merkez konumunda” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye