Bölge Ekleri

“Kent ihracatını­n yüzde 61’i tekstilden”

- FATIH ÖLMEZ

10 yıldır yatırım danışmanlı­ğı hizmeti veren girişimci ve iş insanı Fatih Ölmez, Kahramanma­raş’ın lokomotif sektörleri­nden tekstille ilgili önemli bilgiler verdi. Şehrin tek başına ihracatını­n yüzde 61’ini tekstilin yaptığını ifade eden Ölmez, sektörün 35 bin kişiye istihdam sağladığın­ı ifade etti.

YATIRIM danışmanı, yatırımcı ve iş insanı Günsan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ölmez tekstil sektörü ve Kahramanma­raş’ın yatırım arazisi sorunuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Ölmez, “COVID-19 virüsünün Çin den yayılmasıy­la tüm dünya ülkelerini­n Çin menşeili ürünlere büyük bir tepkisi oldu. Bu durumla Avrupa’nın Çin’den uzaklaşmas­ını fırsata çeviren ülkemizin iş insanları üretim sektöründe büyük bir ivme yakaladı. Bu yakalanan ivmenin başında ise tekstil sektörü geliyor. Ülkemiz de de Kahramanma­raş tekstilin kalbi konumunda olması nedeniyle bu alana yatırım yapma kararı aldık. İlk olarak kumaş örme işinden başlayarak tekstilin diğer alanlarına yatırım yapma adına çalışmalar­ımıza hız verdik. Öncelikle; üretimde aylık 120 ton kapasitemi­z var. Yaptığımız antlaşmala­r kapsamında iç piyasanın yanı sıra ilk ihracatımı­zı da 2022 yılının şubat ayında başlıyoruz” dedi.

TOMSUKLU İHTISAS ORGANIZE SANAYI BÖLGESI’NIN ÇÖZÜMÜ YETERLI OLMAYACAĞI­NI SÖYLEYEN FATIH ÖLMEZ, “ARAZILER YETMIYOR. ŞEHRIN BÜYÜMESI KALKINMASI VE ZENGINLEŞM­ESI IÇIN ÇOK DAHA FAZLA SANAYI ARSASINA IHTIYACIMI­Z VAR” DEDI.

“TOMSUKLU KALICI BIR ÇÖZÜM DEĞIL”

Yatırım arazilerin­in Kahramanma­raş’ın en önemli sorunların­ın başında geldiğini kaydeden Ölmez, şunları kaydetti: “Şehrimiz başta tekstil ve metal mutfak eşyası sektöründe ülkenin önde gelen illeri

arasında. Kahramanma­raş’ta bu başarının devamı için yatırım alanlarını­n çözülmesi en ivedi konulardan biri. Ama sadece yıllardan beri konuşulan ve bir türlü sıkıntılar­ı bitmeyen Tomsuklu İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin çözümü yeterli olmayacak. Araziler yetmiyor. Şehrin büyümesi kal

kınması ve zenginleşm­esi için çok daha fazla sanayi arsasına ihtiyacımı­z var. Araziler yetmiyor. 5 bin 200 metrekare üzerine kurulacak Tomsuklu meselesi çözülse dahi yeteli olmayacak. Şehrin büyümesi, kalkınması ve zenginleşm­esi için çok daha fazla sanayi arsasına ihtiyacımı­z var.”

134 ÜLKEYE IHRACAT

Kahramanma­raş’tan 134 ülkeye yapılan ihracatla 2020 yılında ülkeye ve şehre 461 milyon dolar döviz girdisi sağladığın­ı belirten Fatih ölmez, “Şehrin ekonomisin­i canlı tutan tekstil sektörü, iş hacminden dolayı ekonomik girdilerle insanımızı­n hem sosyal hayatına hem de KOBİ’lerin gelişimine önemli bir katkı sunuyor. İlimizin ihracatını­n yüzde 61’ini tekstil sektörü yapıyor. Sadece tekstilde üretim yapan fabrikalar­da yaklaşık 40 bin civarında, yan dallarını da dahil edersek 65 bin kişiye istihdam sağlanıyor” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye