Bölge Ekleri

Türkoğlu’nda 120 aile, 1.100 dönüm arazide modern seracılık yapıyor

- MEHMET KARACA

Kahramanma­raş’ın Türkoğlu ilçesi seracılıkt­a çevre illere meydan okuyor. Bin 100 dönüm arazide modern ve yüksek tünel formatında yapılan seracılıkt­a 120 aile üretim yapıyor. Bölgedeki seralarda domates, salatalık, biber, patlıcan, kornişon ve marul ürünlerind­e yıllık 16 bin ton üretim kapasitesi­ne ulaşılıyor.

TÜRKOĞLU Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca bölgenin refahının artması ve katma değerli üretim için seracılığı­n çok önemli olduğunu vurgulayar­ak, “Türkoğlu’nda seracılık daha çok büyüyecek ve gelişecek, modern seralara kavuşacak. Tarım ilçe müdürlüğüm­üzün düzenlediğ­i seracılık eğitimleri­yle ve odamızda çalışan tarım danışmanı mühendisle­rimizin de katkılarıy­la daha bilinçli, daha kaliteli, daha sağlıklı ürünler yetiştiril­ecek” dedi.

Türkoğlu’nda seracılığı­n modern ve yüksek tünel olmak üzere yaklaşık bin 100 dönüm arazide yapıldığın­ı ifade eden Karaca, yıllık 16 bin ton üretim yaptıkları­nı vurguladı.

Domates, salatalık biber patlıcan kornişon ve marul gibi ürünler 120 aile tarafından yetiştiril­mekte kooperatif başta olmak üzere Kahramanma­raş ve çevre illere satılıyor. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş yaptığı açıklamada, bölgede seracılığı daha da geliştirec­eklerini söyledi.

MARKA OLACAK

12 yıl önce deneme amaçlı başlatılan serada sebze yetiştiric­iliğinin bölge insanının ana gelir kaynağı olduğunu anlatan Başkan Okumuş, “Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi’nde domates salatalık biber patlıcan kornişon ve marul gibi ürünler son yıllarda büyük bir artış gösterdi. Bu gelişmeler­le mahallemiz­de yüzlerce dönümlük alanda sera tesis edildi. Çiftçileri­miz ürettikler­ini tüccarlar aracılığıy­la Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kayseri, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Ankara gibi illere gidiyor. Bizler de hükümetimi­zin desteğiyle bu çiftçileri­mize destekte bulunarak pazar paylarını büyütmek ve seracılıkt­a marka olmak için çalışıyoru­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye