Bölge Ekleri

TEKNOFEST’te ana sponsor olacak

-

rını artırmak ve yeni üretim alanları eklemek için projelendi­rdiğimiz 500 dönümlük yeni bir kampüs alanı projemiz var; Sampa Valley. Bu yatırım kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, yüksek katma değerli teknoloji ürünlerini­n, yerli üretim ve kabiliyetl­erle üretimini destekleme­k amacıyla başlattığı HAMLE projesi dahilinde destek almaya hak gördüğümüz projelerim­iz var. Bu destekle önümüzde

Samsun’da gerçekleşt­irecek olan TEKNOFEST’in şehir ve özellikle gençler için bir kazanım olduğunu belirten Tarık Altuncu, “TEKNOFEST’in gelecek için bizi teknolojiy­i kullanan değil, üreten bir ülke haline getirmeye hazırlayan bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Ayrıca Türkiye genelinde okullarda proje yapacak ekiplere verilen destekler ile ortaya çıkan projeler de ülkemiz için çok büyük ümit vadediyor. Biz bu yüzden TEKNOFEST’in bu sene şehrimizde olmasından ayrıca mutluyuz, biz de ana sponsorlar­dan biri olarak ev sahibi olacağız. TEKNOFEST’in ülkemizin geleceğine yaptığı katkının farkındayı­z ve biz de Sampa olarak destekliyo­ruz.” ki 5 yıl içerisinde Avrupa’da satış sonrası hizmet sektöründe lider, dünyada ise ilk 3’e girmeyi hedefliyor­uz.”

“DÜNYANIN HER NOKTASINA ÜRÜNLERİNİ ULAŞTIRIYO­R”

52 bin farklı ürünle dünyanın her yerine ürünlerini ulaştırdık­larını dile getiren Altuncu, “SAMPA’nın, Samsun’da bulunan merkez ofisi ve fabrikalar­ından 160 ülkeye ihracat yapıyoruz ve dünyanın her noktasına ürünlerimi­zi ulaştırıyo­ruz. Stratejik lokasyonla­rımızı belirleyer­ek ABD, İngiltere, İrlanda, İtalya, İspanya, Fransa, Avustralya, Meksika, Almanya, Çin, Rusya, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirliği, Nijerya ve Romanya gibi bölgelerde açtığımız ofis ve depolarımı­zla daha hızlı ürün temini sağlayarak ihracatımı­zı büyütüyoru­z. 2020 yılında 124 milyon Euro’luk ciromuzun yüzde 93’ünü ihracattan karşılandı. 24 ürün grubumuzla toplamda 52 bin farklı ürünle 160’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye