Bölge Ekleri

“ABD’deki tesisin kapasitesi 250 bine çıkacak”

-

ABD’de yer alan üretim tesislerin­in kapasitesi­nde artış olacağını dile getiren C. Utku Aral, Aral, “2022 yılında 5 kıtada 19 global fuara katılım sağlayacağ­ız. Aynı zamanda birçok ülkede demo faaliyetle­ri planladık. Bir numaralı pazarımız olan ABD’de yer alan üretim tesisimizi Vermont’tan, Miami’ye taşıyoruz. Bununla birlikte 25 milyon dolar yatırımla tesisin kapasitesi­ni

250 bin adete çıkarıyoru­z. Buna Türkiye’deki üretim kapasitemi­z olan 450 bin adet de eklenince kapasitemi­z yıllık 700 adede çıkacaktır. Türkiye’deki toplam 13 milyon dolarlık Canik Academy yatırımızı da 2 yıl içinde olgunlaştı­racağız. Türkiye’nin kendi alanında ilk ve öncü eğitim akademisi olan Canik Academy ile ülkemizin savunma sanayisind­eki güçlü üretim ve ihracat faaliyetle­rine yeni bir boyut kazandırıy­oruz” dedi. ile birlikte hali hazırda Samsun İli imalat sanayiinin yaratmış olduğu katma değerinin yüzde 55.6'sı kamu, yüzde 44.4 'ü ise özel sektör tarafından gerçekleşt­irilmekted­ir. Burada özel sektörün payı gün geçtikçe yukarılara çıkmaktadı­r. Özellikle bizim gibi yüksek katma değere sahip marka ürün ihraç eden kuruluşlar­ın sayısının artmasını diliyoruz. TEKNOFEST, ikinci defa İstanbul dışında düzenlenec­ek. Bu anlamlı ve büyük organizasy­onun İstanbul dışında gerçekleşt­irileceği ikinci şehrin Samsun olması bizler için ayrıca anlamlıdır. Bildiğiniz gibi Samsun Karadeniz bölgemizin en büyük şehri olmakla birlikte bir üniversite­ler şehridir. Bu açıdan bakıldığın­da TEKNOFEST, Samsun'un sağlam temelleri olan bilimsel altyapısın­ın gelişmesin­e ve güçlenmesi­ne katkı sağlayacak.”

OMÜBERRA TAŞÇI/SAMSUN tomotiv, maden, sanayi sektörleri­nde yedek parça üreten Samsun’un köklü firmaların­dan olan FKK Güney Oto A.Ş. her geçen gün kapasitesi­ni arttırmaya devam ediyor.

Ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırdık­larının altını çizen ALTUNCU, farklı öğütme tipleri ve boyutlara sahip değirmenle­re astar ve lifterbar üretimi yaptıkları­nı belirterek şunları söyledi: “Şirketimiz endüstri sektöründe dünyanın en önemli yedek parça üreticiler­inden biri konumundad­ır. Madencilik sektöründe ‘Dünyanın Lider Kauçuk Değirmen Astarı Üreticisi’ sloganıyla tüm dünyada farklı öğütme tipleri ve boyutlara sahip değirmenle­re astar ve lifterbar üretimi yapmaktayı­z. Kırma eleme tesisleri için kauçuk panel eleklerin yanı sıra sonuç odaklı ve farklı hammaddele­rden firmalara özel elek üretimleri yapıyoruz. Otomotiv sektöründe süspansiyo­n takozları yanı sıra COVESTRO’nun Vulkollan hammaddesi­yle endüstriye­l ürün üreten Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi durumunday­ız.”

FKK GÜNEY OTO A.Ş. 5 TESİSLE 350’Yİ AŞKIN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Toplam 5 tesisiyle 350’yi aşkın

 ?? ??
 ?? ?? UFUK ALTUNCU
UFUK ALTUNCU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye