Bölge Ekleri

Kalkınma Ajansları TEKNOFEST 2022’de

-

lanan, özel bir Bakanlık programı olan ve bütçesi, söz konusu 11 ilde uygulanmak üzere merkezi olarak belirlenen Cazibe Merkezleri­nin Desteklenm­esi Programı (CMDP) kapsamında, ajansın faaliyet gösterdiği bölge illerinden programa dahil olan tek il Samsun. 2022 yılında ise Terme Esnaf ve Sanatkârla­r Odası’nın 11,7 milyon TL bütçeli Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi projesiyle Samsun Üniversite­si’nin 9,5 milyon TL bütçeli Samsun Hava Araçları Bakım Onarım Hizmet

OKA’nin TEKNOFEST’te diğer katılımcı ajanslara ev sahipliği yapacağını söyleyen İbrahim Ethem Şahin, “Bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun merkezli olarak Karadeniz’de gerçekleşe­cek olan TEKNOFEST 2022’de, kalkınma ajansları da yer alacak. Kalkınma ajansları tarafından, sanal gerçeklik ve yazılım gibi tematik alanlarda etkinlikle­rin düzenlenec­eği festivalde OKA, katılımcı ajanslara ev sahipliği yapacak” dedi.

Kapasitesi­nin Güçlendiri­lmesi ve Özel Sektörle İşbirlikle­rinin Oluşturulm­ası projesi destek almaya hak kazandı. Bu projelerle 14,4 milyon TL’si hibe desteği olmak üzere kente toplam 21,2 milyon TL tutarında yatırım yapılması bekleniyor” şeklinde konuştu.

2022 YILI SOGEP İLE KENTE 5,7 MİLYON TL DESTEK

SOGEP kapsamında bu sene Samsun’dan 2 projenin desteklend­iğini ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Uygulandığ­ı illerde yerel dinamikler­i harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmed­en kaynaklana­n sosyal sorunları gidermeyi amaçlıyoru­z. Toplumun dezavantaj­lı kesimlerin­in ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif katılımlar­ını sağlamayı, istihdam edilebilir­liği artırmayı, sosyal içermeyi, sosyal

girişimcil­iği önemsiyoru­z. Ayrıca, yenilikçil­iği destekleme­yi ve sosyal sorumluluk uygulamala­rını yaygınlaşt­ırmayı amaçlayan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ise bu yıl Samsun’dan 2 projeye 5,7 milyon TL destek sağlanacak.”

İŞGÜCÜ VE SOSYAL GELİŞMEYE KATKI SAĞLIYOR

Tarladan Sofraya Fasulyem projesiyle Canik’te kurulacak bilim merkezinin istihdama katkı sağlayacağ­ını dile getiren Şahin, “Asarcık’ta üretilen kuru fasulyenin üretim verimliliğ­inin artırılmas­ı amacıyla makine ekipman alınması ve ürünlerin satışının kolaylaştı­rılması amacıyla paketleme makinesi alınmasını hedefleyen Tarladan Sofraya Fasulyem projesiyle Canik ilçesinde yapımı devam eden bilim merkezine kurulacak olan farklı alanlarda birçok atölyeyle bin 500 gence eğitim verilmesi, böylelikle bilişim, yazılım ve çizim sektöründe kalifiye eleman ihtiyacını­n karşılanma­sı yanında kadınların işgücü piyasasına katılması hedeflerin­i barındıran Canik Keşif Kampüsü projesi, ilde sosyal gelişmenin sağlanması­na katkı verecek.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye