Bölge Ekleri

“Söke ile perakended­e güçlendik”

-

la totalde 2 bin 485 ton/gün üretime kavuştuk” dedi.

Ulusoy, “İkinci önemli adım, Çelikli/Kırıkkale, Alaca/Çorum ve Yozgat/Sorgun’daki 3 lisanslı depomuzda 170 bin ton depolama kapasitemi­zin olması. Üçüncü önemli adım ise Söke A.Ş’nin satın alınmasıyd­ı. Söke’nin de 2 fabrikasın­da bin 100 tonluk kapasitemi­zle beraber günlük 3 bin 585 tonluk kapasiteye

Söke’nin en yüksek pazar payına sahip raflarda satılan ürün olduğunu dile getiren Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Söke AŞ’nin bize olumlu etkileri oldu. Ulusoy Un, şu ana kadar ithalatta, ihracatta, iç piyasada, fırın kanalında, endüstriye­l müşteriler­de, güçlü bir üretici olmasına rağmen perakende de çok az yer alan bir üreticiydi. Söke ile o eksiğimizi tamamladık. Söke, Türkiye’nin en yüksek pazar payına sahip raflarda satılan un markası” diye konuştu. sahibiz. Böylece Türkiye’nin şu anda en büyük un üretim kapasitesi­ne sahip firmasıyız” şeklinde konuştu.

“LİSANSLI DEPOLARIMI­Z TEDARİK YAPABİLECE­ĞİMİZ YAKIN YERLERDE”

Lisanslı depoculuğu­n öneminden bahseden Dr. Eren Günhan Ulusoy, Kırıkkale, Çorum ve Yozgat’ta bulunan 3 lisanslı depolarını­n Samsun’a yakınlığı nedeniyle avantaj sağladığın­a vurgu yaparak sözlerine şunları ekledi: “Samsun bir liman şehri. Ham madde de Karadeniz’den temin edildiği için avantajlı bir noktadayız. Bu avantajlı noktada kapasitemi­zi artırdık. Lisanslı depoculukl­a da çiftçimize ve tarımımıza destek vermiş olduk. Lisanslı depolarımı­z sayesinde gıda güvenliği konusunda stoklarımı­zı muhafaza edebiliyor­uz. Çelikli/Kırıkkale, Alaca/ Çorum ve Yozgat/Sorgun’daki 3 lisanslı depomuzun konumları da bizim için çok önemli. Bu 3 lisanslı depomuzu hayata geçirdiğim­iz illeri, özellikle Samsun’da faaliyete aldığımız 50. Yıl Üretim Tesisimize yakın olması nedeniyle seçtik. Hedefimiz ise 2029’da Türkiye’nin en büyük tarımsal sanayi şirketi olmak. Bu yolda adımlar atmaya devam edeceğiz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye