Bölge Ekleri

Bin 774 öğrenci üye TEKNOFEST’te

-

manya’ya gidiyor. İmalat sanayinin Samsun’da ve ülkemizde gelişimini önemsiyor ve istiyoruz. Samsun’da otomotiv yan sanayi ve yedek parça sanayi sektöründe­ki firmalarım­ızla paylaşımcı bir şekilde çalışıyoru­z. Samsun’da imalat sanayisine daha çok yatırım yapılmasın­ı istiyoruz. Böylece imalat sanayisi ilerleyebi­lir ve ilerlememe­si için hiçbir neden yok” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE VE SANAYİ ARASINDA İLETİŞİMİN İYİ OLMASI GEREKİYOR”

Sanayi ve üniversite işbirliği kapsamında iki taraf içinde özendirici adımlar atılması ve kolaylıkla­r sağlanması gerektiğin­i ifade eden Gürkan, “Dünya artık öyle bir küreselleş­miş ki bir yerdeki tıkanıklık ve kopma sizi çok ciddi bir şekilde etkiliyor. Odamızda yaklaşık 20’nin üzerinde mühendis istihdamı var. Öğrenci üyelerimiz­in stajlarını

Bin 774 üye öğrenciler­inin TEKNOFEST’e katılacağı­nı vurgulayan Başkan Kadir Gürkan “Savunma sanayinin ülkemizde gelişmesin­i önemsiyoru­z. Dışa bağımlılığ­ımızı azaltabilm­esi ve tam bağımsız bir Türkiye diyebilmek için tam bağımsız bir imalat ve savunma sanayi dememiz gerekiyor. Bu kapsamda TEKNOFEST’i önemsiyoru­z. Ondokuz Mayıs Üniversite­si Mühendisli­k Fakültesi Makine ve Endüstri Mühendisli­ği’nde ve Samsun Üniversite­si Makine, Endüstri, Uzay ve Havacılık Mühendisli­ği’nde okuyan bin 774 öğrenci üyelerimiz var. Yarışmalar­a katılan üye öğrenciler­imize de özellikle proje hazırlarke­n desteğimiz­i esirgemiyo­ruz” diye konuştu. oluşturup, mezun olan üyelerimiz­in kariyerler­inde iş başvurular­ında yardımcı oluyoruz. Üniversite-sanayi işbirliği konusu İzmir İktisat Kongresi’nden bugüne Türkiye’nin aşamadığı ve aşmak için çok efor sarf ettiği bir konu. Sivil toplum örgütleri, iş dünyası, meslek odaları, devletin kurumları ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı bu konu için uğraşıyor. Üniversite-sanayi işbirliği konusunda her iki tarafta birbirinde­n korkuyor. Sanayici, öğretim üyesi ve bilim insanından korkuyor, bilim insanı da sanayicide­n korkuyor. Üniversite ve sanayi arasında iletişimi sağlayan yapının çok iyi olması gerekiyor. Samsun’un ulaşımı konusunda çok fazla üniversite-sanayi işbirliği yapıldı” dedi.

Gürkan, “Üniversite­lerdeki akademisye­nlerin bu tür çalışmalar­a özendirilm­esi gerekiyor. Sanayici tarafında da aradaki STK, meslek odaları ve kamu kurumların­ın sözleşmele­rini oluşturup, samimi bir şekilde ilerlemele­ri gerekiyor” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye