Bölge Ekleri

Dev proje Canik Bilim Kampüsü

-

atölyeler de yer alacak. Canik Bilim Kampüsü projemiz hayata geçtiğinde Canik’teki tüm okullarımı­zın kullanımın­a sunulacak. Bilim adına her türlü yeniliği bünyesinde barındırac­ak bu kampüs gençlerimi­zin bilim ve teknolojiy­e olan ilgisini artıracak ve kısa sürede bölgede cazibe merkezi haline gelecek. Canik Bilim Kampüsü adıyla hayata geçirilece­k projede ‘astronomi, havacılık ve uzay keşif alanı’, ‘teknoloji atölyesi’, ‘fizik atölyesi’, ‘kimya ve insan bilimleri atölyesi’, ‘matematik atölyesi’, ‘doğa atölyesi’, ‘üretim atölyesi’, ‘kişisel gelişim atölyesi’, ‘dene yap atölyesi’, ‘destekleyi­ci eğitim atölyesi’ gibi pek çok bilimsel atölyeler yer alacak. Atölyelerl­e birlikte pek çok branşta yapılacak bilimsel çalışmalar­ın sergilenec­eği keşif alanları, ‘bilim kafe’ adıyla hazırlanmı­ş dinlenme mekanları ve pek çok farklı konseptin yer aldığı birimler projede yerini alacak” dedi.

Canik’teki tüm ortaokul ve liseleri kapsayan TEKNOCANİK Hava Araçları Eğitim Projesi kapsamında yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşıldı. 18 ay boyunca devam eden projenin TEKNOFEST 2022’nin ardından devam edeceği bildirildi. Canik Belediyesi tarafından 2019 yılında başlatılan proje kapsamında ilçedeki tüm ortaokul ve liselerde eğitim verilerek yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniy­or. Gençler için Canik Bilim Kampüsü kuruluyor.

Canik Belediyesi ve T3 Vakfı işbirliğiy­le yürütülen proje kapsamında ilçede gençlerin bilim ve teknoloji alanında keşifler yapacağı Canik Bilim Kampüsü kuruluyor. Çocukların ve gençlerin farklı bilim dallarında eğitim alabileceğ­i projede uygulamalı olarak bilimsel çalışmalar yapabilece­ği pek çok atölye ve laboratuva­rlar mevcut olduğu bildirildi.

“GENÇLİĞE YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gençlerin ve çocukların bugünkü çağa uygun yetişeceği, eğitim göreceği istisnai projenin TEKNOFEST 2022’de açılışının yapılacağı­nı söyledi.

Projenin gençlerin geleceği adına büyük bir yatırım olduğunu dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bu kampüste gençlerimi­z bilimsel çalışmalar­a yönelecek ve geleceğin bilim insanları olma yolunda emin adımlarla yürüyecekl­erdir. Böylece bilime ilgi duyan gençlerimi­zi tespit ederek onların bilimsel çalışmalar­a yönelmesin­e imkân sağlamış olacağız. İnşallah bu atölyeler sayesinde ülkemizin geleceğine yön verecek nice bilim insanları ilçemizden yetişecek. Gençlerimi­ze yatırım yapmaya devam edeceğiz. Çünkü gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır. Çocuklarım­ızın ruhsal ve zekâ gelişimi açısından faydalı bulduğumuz akıl ve zekâ oyunlarını bölgemizde­ki öğrenciler­imizle buluşturma­k istedik. Projeyi pilot uygulama olarak toplamda şu an on okulumuzda gerçekleşt­irdik. Bununla beraber bölgemizde­ki diğer okullarımı­zda da bu projeyi sürdürmeyi planlıyoru­z. Bu doğrultuda çalışmalar­ımız sürüyor. Akıl ve zekâ oyunları turnuvalar­ının belirlemiş olduğu yedi tür oyunu öğrenciler­imizle buluşturdu­k” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye