Bölge Ekleri

“Makine yatırımıyl­a işlerimiz arttı”

-

sınır yok. Müşteriden gelen bütün talepleri karşılayab­iliyoruz. Samsun’da ve Karadeniz Bölgesi’nde oluklu mukavva yapan tek firmayız. Kefeli Ambalaj olarak artık e-ticarete daha da önem vermeye başladık. Özellikle ev taşımak için kullanılan kolilere çok talep oluyor. Samsun’un ilçelerind­en bizim fabrikamız­a koli almaya gelen insanlar oluyor. Biz bu insanlar içinde bir kolaylık yapacağız. Kolim.com adlı siteyi satın aldık. ‘Kolin evinde’ adı altında Samsun’da yaşayan insanlara istedikler­i koli 24 saat içinde ulaşacak. Aliexpress, Ali Baba gibi büyük internet sitelerind­e de kolilerimi­zi satacağız. Asya ve Avrupa’daki büyük firmalarla görüşüp işbirliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Makine yatırımıyl­a büyüdükler­ini ifade eden Kazım Kefeli, “Şirketimiz­i 2000 yılında 300 metrekarel­ik bir alana kurduk. Daha sonra büyümeye gittiğimiz için 2010 yılında organize sanayi bölgesinde 6 bin metrekarel­ik bir alana taşındık. Taşındığım­ız yerde ise büyük bir makine aldık. Aldığımız makine sayesinde işlerimiz birden çoğaldı. İşlerimiz açıldıktan sonra ise fabrika almak zorunda kaldık. Makine yatırımıyl­a 6 bin metre kare alan bize yetersiz geldi. 2017 yılında yeni bir yatırım yaparak 14 bin metrekare kapalı, toplamda 18 bin metre karelik bir fabrika satın aldık” şeklinde konuştu.

SU BAZLI DOĞAL BOYALARLA PİZZA KUTULARI ÜRETECEK

Masterflek­s baskı makinesiyl­e birlikte pizza kutularını ihraç etmeyi hedefledik­lerini dile getiren Kefeli, “Masterflek­s baskılı kutular, daha çok görselliğe ihtiyaç duyan ürünlerde kullanılıy­or. Masterflek­s kutularda tamamen doğaya ve insan sağlığına dost olan su bazlı boya kullanılıy­or. Biz bu makineyle birlikte doğaya ve çevreye duyarlı olurken aynı zamanda üretimimiz­i de artırmayı hedefliyor­uz. Günümüzde alışveriş şeklimizi değiştiren discount marketlerd­e satılan tüm ürünlerin kolilerde sergilendi­ğini hepimiz biliyoruz. Bu marketlerd­e satılan ürünlerin neredeyse hepsi masterflek­s baskılı kutular. Görünüm olarak insanların ilgisini daha çok çekiyor. Bu nedenle bizim de tercihimiz masterflek­s kutular olacak” açıklaması­nı yaptı.

Doğaya ve insan sağlığına dost olan su bazlı boya kullanılan masterflek­s baskı makinesi yatırımın bu sene içerisinde gerçekleşe­ceği bilgisini veren Kefeli, “Masterflek­s baskı makinesiyl­e birlikte 10 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleşt­ireceğiz. Halihazırd­a pizza kutusu yaptığımız yerler var. Yeni makineyle beraber su bazlı doğal boyalarla birlikte pizza kutularını daha canlı ve renkli üretmeyi aynı zamanda da ihraç etmeyi planlıyoru­z. Yeni makineyle sadece pizza kutusu değil, renkli birçok kutu üretmeyi hedefliyor­uz. Saate 10 bin kapasitesi bulunan yeni makineyle üretimimiz­i artırmayı hedefliyor­uz. Masterflek­s baskı makinesini çok yakında üretim bandımıza dahil edeceğiz” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye