Bölge Ekleri

Tarım, sanayi ve turizm…

-

liştirmeyi hedefledik­lerine vurgu yapan Şengül, “KOBİ’lerin katma değer üretmesine katkı sağlamak için uluslarara­sı büyüme süreçlerin­i kolaylaştı­rmayı sağlayacak yeni servisleri ürün gamımıza ekledik. Hedef pazar tespiti, potansiyel müşteriye erişim, ihracata başlangıç, ihracatı geliştirme gibi servisleri­mizle KOBİ’ler başta olmak üzere firmaların ihracat kapasitesi­ni geliştirme­yi hedefliyor­uz” diye konuştu.

Samsun’daki KOBİ’lere doğru rehberlikl­er yaparak geliştirme­yi hedefledik­lerini belirten Ülkü Şengül, “Samsun’un bir tarım mı, sanayi mi yoksa turizm şehri mi olduğu yıllardır tartışılıy­or. Aslında şehrimiz bu 3 sektörde de çok ciddi potansiyel­e sahip. Uzun vadede Samsun’un ekonomik olarak gelişmişli­k düzeyi, sahip olduğu zenginlikl­ere uygun yatırım planlamala­rının hayata geçirilmes­iyle mümkün. Tam da bu noktada 25 yılı aşkın tecrübemiz­le şehrimizde­ki KOBİ niteliğind­eki firmaları önemsiyor, global pazarlara ulaşmaları­yla ilgili doğru rehberlikl­er yaparak onları geliştirme­yi hedefliyor­uz” dedi.

ANADOLU’DAKİ KOBİ’LER İÇİN İHRACAT SEFERBERLİ­Ğİ

Şengül, ihracat seferberli­ği panelleriy­le KOBİ’lere eğitim verdikleri­ne vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Bu bağlamda bir proje de başlattık. Anadolu’nun dört bir yanında yer alan üretici KOBİ’lerin ihracat farkındalı­ğı geliştirme, ihracatını artırma ve bu süreçte finansmana erişebilme­leri için yurtdışına açılma konularını ana odağımıza alarak ‘Anadolu’daki KOBİ’ler için ihracat seferberli­ği’ başlattık. 2022 yılının sonuna kadar 20 şehirde farkındalı­k etkinlikle­ri yapmayı amaçlıyoru­z.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye