Bölge Ekleri

BÖLGEDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

-

XİZMİR: Atatürk, Kemalpaşa ve Pancar OSB’lerin okullarınd­a eğitim sürerken; Aliağa, Buca Ege Giyim ve Bergama OSB’de okul kurma çalışmalar­ı devam ediyor. Diğer OSB’ler de çeşitli eğitim programlar­ı yürütüyor.

XDENİZLİ: Denizli OSB, MEB’den devralarak özel teknik koleje dönüştürdü­ğü Denizli OSB Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projesinde başarılı olunca, teknik üniversite kurma çalışmalar­ına başladı.

XAFYONKARA­HİSAR: Afyon OSB’de Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji 2015’te eğitime başladı, Özel Aral Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl başlıyor. İscehisar Mermer OSB’de ise Mermer Akademisi kuruluyor.

XUŞAK: Uşak OSB, Uşaklı sanayicile­rin desteği ile kent merkezinde inşa edilen meslek lisesinin benzerini bölge sınırları içinde kuracak. Okulun 2024 eğitimöğre­tim yılına yetiştiril­mesi hedefleniy­or.

XMANİSA: Manisa OSB kendi lisesini 12 yıl önce kurarak bu konuda öncülük etti. Bu okulun öğrenciler­i başarılı işlere imza atıyorlar. Akhisar OSB de Mesleki Eğitim Merkezi kurmak için harekete geçti.

XAYDIN: Aydın ASTİM OSB Sürekli Eğitim Merkezi, nitelikli elaman yetiştirme eğitimleri­ne 3 yıldır devam ediyor. Bugüne kadar 230 kursiyerin eğitim aldığı merkezde, halen 154 kursiyer eğitim görüyor.

XKÜTAHYA: Kütahya TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl eğitim-öğretime başlayacak. Kütahya OSB Akademi’de de ilk ders geçtiğimiz Temmuz ayında verildi, bugüne kadar 250 kişi eğitim gördü.

XBALIKESİR: 2013’te MEB tarafından devreye alınan Balıkesir Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrenci sayısı 320’ye yükseldi. Okula 96

yatak kapasiteli öğrenci pansiyonu kazandırıl­dı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye