Bölge Ekleri

Uşak’a 430 milyon liralık eğitim yatırımı müjdesi

- HULUSİ DİNÇER / UŞAK

Bu yıl için 100 milyon TL olarak belirlenen Uşak’ın eğitim bütçesi yıl içinde programlan­an çalışmalar­la 430 milyon TL’ye kadar çıktı. Ayrıca Uşaklı hayırsever­ler de okul yapımı için ellerini taşın altına koydular.

Uşak’ta İl Eğitim Değerlendi­rme Toplantısı’na katılan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentin mevcut 100 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesinin, yapılan ilavelerle 430 milyon liraya ulaştırıld­ığını ifade etti.

Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle güçlendirm­e ve yık-yap çalışmalar­ına ağırlık verdikleri­ni ifade eden Özer, Uşak'ta bu kapsamda yapılan çalışmalar­ın yıl içinde tamamlanac­ağını dile getirdi. Tüm Türkiye'de doğal gaza erişimi olup da dönüşümü yapılmayan hiçbir okul bırakmamak için hedef koydukları­nı anımsatan Özer, Uşak'ta bu dönüşümün tamamlandı­ğını duyurdu. En çok önem verdikleri alanlardan birinin okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını yükseltmek olduğunu da hatırlatan Özer, tüm Türkiye'de 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için yola çıktıkları­nı ifade etti.

Kısa sürede bin 50 bağımsız anaokulu ve 10 bin yeni ana sınıfının hizmete alındığını kaydeden Özer, "6 Ağustos 2021 tarihinde tüm Türkiye'de yüzde 78 olan 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 93'e çıkardık. Aynı şey Uşak için de geçerli. Uşak'ta bu oran yüzde 65'lerden yüzde 78'lere daha sonra yüzde 96'ya yani Türkiye ortalaması­nın bile üzerine çıktı. Yüzde 100 hedefine ulaşmak için Uşak’a 6 anaokulu yapma kararı aldık. Bunları biri özel eğitim öğrenciler­i için olacak. 5'i merkezde, biri de ilçede yapılacak” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye