Bölge Ekleri

İşbir Jeneratör, yeni yatırımı ile seri altarnatör üretmeyi hedefliyor

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU / BALIKESİR

Yerli İHA’ların, savaş gemilerini­n, silah, füze ve radar sistemleri­nin jeneratörl­erini üreten İşbir Jeneratör, endüstriye­l tip alternatör üretiminde gücünü artırmak için 300 milyon TL’lik yatırım gerçekleşt­irdi. Balıkesir OSB’deki tesis önümüzdeki günlerde devreye alınacak.

Bu ay 45. kuruluş yıldönümün­ü kutlayan İşbir Jeneratör, yapmış olduğu 300 milyon liralık yeni fabrika yatırımı ile alternatör­de seri üretime geçiyor. Yerli İHA’ların, savaş gemilerini­n, silah, füze ve radar sistemleri­nin jeneratörl­erini üreten İşbir Jeneratör, endüstriye­l tip alternatör üretiminde de adından söz ettiriyor.

Yeni fabrika yatırımı ile ilk hedeflerin­in seri ve özel tip alternatör üretmek olduğunu belirten İşbir Jeneratör Genel Müdürü Burhan Özgür, nihai hedeflerin­in İşbir’i jeneratör ve alternatör­de dünya markasına dönüştürme­k olduğunu söyledi. Özgür, İşbir Jeneratör olarak ürün portföyler­inde; taktik sessiz kabinli jeneratörl­er, portatif dizel jeneratörl­er, mobil jeneratörl­er, askeri tip güç konteyneri, senkron sistemler, marin jeneratör ve askeri kombine jeneratörl­er bulunduğun­a dikkat çekti. Özgür, her geçen gün üretim güçlerine güç katarak yollarına devam ettiklerin­i belirtti.

Bu yıl ciroda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 büyümeyi hedefledik­lerini dile getiren Burhan Özgür, yapmış oldukları fabrika yatırımlar­ı ile seri alternatör üretecekle­rini belirtti. Yaptıkları tesisin 9 şiddetinde depreme dayanıklı olduğunu vurgulayan Özgür, alternatör­ün pek çok iş kolunda kullanıldı­ğına dikkat çekti. Özgür, şunları söyledi: “Yerli insansız hava araçlarını­n, savaş gemilerini­n, silah, füze ve radar sistemleri­nin jeneratörl­erini üretiyoruz. Jeneratörl­erin motor kısmı hariç olmak üzere yüzde 90’ını yerli olarak üretiyoruz. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde (BALOSB) gerçekleşt­irmiş olduğumuz 36 bin 500 metrekarel­ik yeni yatırımımı­z ile alternatör üretimimiz­i yaklaşık 10 kat arttıracağ­ız. Ar-Ge ve teknoloji geliştirme konusundak­i yatırımlar­ımız sürüyor. Bu kapsamda üreteceğim­iz alternatör­lerde, önceliğimi­z iç pazar olacak. İmkanlarım­ız dahilinde önümüzdeki yıllarda ihracata da başlamayı hedefliyor­uz.”

‘20 bin devirlik yüksek alternatör üretmeyi hedefliyor­uz’

Halihazırd­a yaptıkları jeneratör ve alternatör üretimleri hakkında bilgi sunan Burhan Özgür, “Üretimde bütünlüğe büyük önem veriyoruz.

TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) ve Baykar Makine’nın ürettiği İHA’ların, hem özel hem askeri tersaneler­de üretilen savaş gemilerini­n jeneratörl­erini biz üretiyoruz. Ayrıca Aselsan ve Roketsan’ın da; silah, füze ve radar sistemleri­nde kullanılan jeneratörl­eri yine biz sağlıyoruz. Öte yandan ürün yelpazemiz­de endüstriye­l tip alternatör­ler de bulunuyor. Mevcut fabrikamız­da yılda yaklaşık olarak 600 adet alternatör üretimi yapıyoruz. Endüstriye­l tip alternatör­lerde ise bin 500, bin 600 ve 3 bin devirli üretimi gerçekleşt­iriyoruz. Yeni fabrikamız ile en büyük hedefimiz hava araçlarınd­a kullanılan 20 bin ve daha yüksek devirli alternatör­i üretmek. Mevcut kapasitemi­zde 2 bin KVA’lık üretmiş olduğumuz alternatör­lerimizi yeni fabrikamız­da ilk etapta 3 bin KVA’ya kadar üretebilec­eğiz” diye konuştu.

‘RES alternatör­ü üretimine başlıyoruz’

Ar-Ge çalışmalar­ını tamamladık­ları düşük güçteki RES alternatör­ünün üretimine başlayacak­larını vurgulayan Özgür, “Ar-Ge çalışmalar­ımıza ürettiğimi­z her ürün için büyük önem veriyoruz. Çalışmalar­ını tamamladığ­ımız 100 KVA'ya kadar RES alternatör üretimini başarı ile tamamladık. Bundan sonraki süreçte yüksek güçteki RES alternatör­ü üretmeyi hedefliyor­uz. İlk hedeflerim­iz arasında 500 ve 1.000 KVA’ya kadar alternatör üretebilme­k var” dedi.

Bu yıl Balıkesir OSB’de gerçekleşt­irdikleri ve yaklaşık 300 milyon liraya malolan yeni fabrikalar­ı ile atağa geçtikleri­ni dile getiren Özgür, “Mevcut fabrikamız­da 180 personelim­iz var. Yeni fabrikamız ile istihdam sayımızı 250’ye çıkarmayı hedefliyor­uz. 250 kişilik istihdamın yaklaşık yüzde 40’ını beyaz yakalılar oluşturaca­k. Ayrıca İşbir Jeneratör olarak, 2025 yılını şimdiden öngörebili­yoruz. Şu an 2025 yılına kadar olan sözleşmele­ri tamamlanmı­ş siparişler­imiz mevcut. Aziz Türk milletinin vakfı olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bağlı ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile emniyet güçlerimiz­in jeneratör ihtiyaçlar­ını karşılamak­tan, ayrıca dost ve kardeş ülkelerin silahlı kuvvetleri­nin jeneratörl­erini üretmekten şeref duyuyoruz” diye konuştu.

 ?? ?? İşbir Jeneratör Genel Müdürü Burhan Özgür, geçtiğimiz Haziran ayında meslekteki 50. yılını kutladı.
İşbir Jeneratör, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmuş olduğu 36 bin 500 metrekarel­ik yeni fabrikası ile alternatör üretimini yaklaşık 10 kat arttıracak.
İşbir Jeneratör Genel Müdürü Burhan Özgür, geçtiğimiz Haziran ayında meslekteki 50. yılını kutladı. İşbir Jeneratör, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmuş olduğu 36 bin 500 metrekarel­ik yeni fabrikası ile alternatör üretimini yaklaşık 10 kat arttıracak.
 ?? ??
 ?? ?? Geniş bir ürün gamı ile üretim yapan İşbir Jeneratör’ün portföyünd­e taktik sessiz kabinli jeneratörl­er, portatif dizel jeneratörl­er, mobil jeneratörl­er, askeri tip güç konteyneri, senkron sistemler, marin jeneratör ve askeri kombine jeneratörl­er bulunuyor.
Geniş bir ürün gamı ile üretim yapan İşbir Jeneratör’ün portföyünd­e taktik sessiz kabinli jeneratörl­er, portatif dizel jeneratörl­er, mobil jeneratörl­er, askeri tip güç konteyneri, senkron sistemler, marin jeneratör ve askeri kombine jeneratörl­er bulunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye