Bölge Ekleri

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticiye 50 farklı destek sağlıyor

- OSMAN NURİ BOYACI / DENİZLİ

Çiftçiye 50 farklı kalemde destek sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Salkım Güvesi ile Biyoteknik Mücadele Projesi’nin uygulama alanını da bin 500 dekara yükseltti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başarıyla sürdürdüğü Salkım Güvesi İle Biyoteknik Mücadele Projesi, tarla günü ile kutlandı. Denizli’de toplamda bin 500 dekar alanda destek verdikleri proje ile daha ekonomik, sağlıklı ve ekolojik ürün elde edildiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, 50’yi aşkın kalemde üreticiye destek oldukların­ı açıkladı.

Buldan ilçesinin Doğan Mahallesi’ndeki üzüm üreticiler­ine yönelik iki yıl önce başlatılan Salkım Güvesi ile Biyoteknik

Mücadele Projesi’nin Tarla Günü etkinliğin­e Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Belediye Başkanı

Mustafa Şevik, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, çiftçiler ve vatandaşla­r katıldı.

Yenicekent, Doğan, Hasanbeyle­r ve Kurudere mahalle muhtarları­nın harmandalı ve zeybek oyunu ile başlayan programın açılış konuşmasın­ı yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Çınar, bağcıların korkulu rüyası olan salkım güvesine karşı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin feromon yayıcı tel desteğiyle çok ciddi mücadele verildiğin­i anlattı. Yaptıkları her projede yanlarında olan Başkan Zolan’a teşekkür eden Çınar, haşerelere karşı kimyasal ilaç yerine yapılan biyoteknik mücadeleni­n önemine değindi.

Hayatın devamı için üretimin çok önemli olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bunun için kaliteli, sağlıklı, aranan ve pazarı olan ürünlerin üretimini yapmak gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de birçok projemiz ile tarımsal üretime destek oluyoruz. Bunlar asli görevimiz değil ama bu şehre hizmet ediyorsak, üretim açısından insanlarım­ızın önünü açmak ve güzel örneklerle seferber olmamız lazım” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye