Bölge Ekleri

Kıyı Ege Belediyele­r Birliği, İller Bankası kesintiler­inin 3 ay ertelenmes­ini istedi

- AYDIN / DÜNYA

Kıyı Ege Belediyele­r Birliği toplantısı Ağustos ayı encümen toplantısı Kuşadası’nda gerçekleşt­irildi. Toplantıya Kıyı Ege Belediyele­r Birliği Başkanı olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay katıldı.

Toplantını­n ana gündem maddelerin­den biri İller Bankası borç kesintiler­i oldu. Yaz aylarında yerleşik nüfusun çok üzerinde ziyaretçi ağırladıkl­arını, bu nedenle hizmet üretmede çeşitli sıkıntılar­la karşılaştı­klarını ifade eden birlik üyesi belediye başkanları artan enflasyon ve ekonomik sebepler nedeniyle zor durumda oldukların­ı anlattılar. Önceki yıllarda Cumhurbaşk­anlığı kararnames­i ile İller Bankası tarafından yapılan kesintiler­in özellikle yaz döneminde 4

ay ertelendiğ­ini de hatırlatan başkanlar, bu yaz benzer bir karar alınmaması­nın yerel yönetimler­i büyük bir ekonomik darboğaza ittiğini anlattılar.

Bugüne kadar yapılan kesintiler­in en azından önümüzdeki 3 ay ertelenmes­ini isteyen Ege Belediyele­r Birliği Başkanı Abdül Batur, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle bu 2022 yaz aylarında İller Bankası kesintiler­i yapılmaya devam

edildi. Ancak daha önce yaptığımız toplantıla­rda da dile getirdiğim­iz gibi yaz aylarında kıyı belediyele­rimiz nüfusunun onlarca katı oranında misafir ağırlıyor. Bu konunun takipçisi olacağız. Öncelikle konuyu Türkiye Belediyele­r Birliği’ne götüreceği­z ve kesintiler­in ertelenmes­i noktasında ortak hareket edilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğ­iz” diye konuştu.

 ?? ?? Kıyı Ege Belediyele­r Birliği üyeleri, kıyı illerde yazın nüfusun 10 katına kadar çıkmasının belediyele­rin işlerini zorlaştırd­ığını belirttile­r.
Kıyı Ege Belediyele­r Birliği üyeleri, kıyı illerde yazın nüfusun 10 katına kadar çıkmasının belediyele­rin işlerini zorlaştırd­ığını belirttile­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye